Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er HP’s ultrabook

HP hopper også på vognen med de ultratynde og lette notebooks. Producenten har skabt en spinkel kraftkarl, som egner sig lige godt til privat brug og business.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Fremtidens bærbar er tynd som en tændstik, men rummer kræfter, som snildt kan hamle op med forrige generationer samt teknologi, som gør det mobile liv til en leg. Det kan vi takke Intel for. Processorgiganten har skabt nye energibesparende processorer og defineret en ny standard for ultratynde og lette notebooks, som Asus, Acer og Lenovo har indrettet sig efter.

Nu springer HP også på, og inden længe kan du således også vælge at udskifte dit gamle skrummel af en laptop med en designlækker Folio ultrabook. HP har formået at klemme tykkelsen ned på 1,7 centimeter, og vægten overstiger kun lige med nød og næppe 1 kg.

Som de fleste af sine konkurrenter er maskinen designet i 13"-format, og maskinkræften leveres af Core i3- og Core i5-processorer. Data opbevares på en hurtig 128GB ssd, og arbejdshukommelsen håndteres af 4GB ram. Hdmi- og usb 3.0-porte gør det muligt at forbinde maskinen med andre apparater ved høj hastighed, mens batteriet holder maskinen kørende i over ni timer på en opladning.

HP Folio er ude på det amerikanske marked i starten af december. Her får den en pris på 900 dollars og opefter. Hvornår vi ser den herhjemme, og hvad den kommer til at koste i danske kroner, er endnu uvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere