Home » Sikkerhed » Her er hackernes mest indbringende ”snydeware”
Her er hackernes mest indbringende ”snydeware”

Her er hackernes mest indbringende ”snydeware”

Share
Mest brugte mobil-malware i andet halvår 2017:

Mobiltelefoner har heller ikke unddraget sig hackernes opmærksomhed. Et eksempel er Hidad – Android malware, som møblerer lidt om på dine ellers autoriserede apps og uploader dem til tredjeparts app-butikker.

Derved kan en hacker hente vitale sikkerhedsdetaljer fra din mobiltelefons styresystem og skaffe sig adgang til følsomme data. Det fik 55 % af alle firmamobiler at føle i denne periode (den mulige private andel fremgår dog ikke).

Som et andet eksempel fremhæves Check Point Triada – en såkaldt ”modulær bagdør” til Android, som kan give superuser-rettigheder til at downloade malware, da programmet populært sagt bliver integreret i selve kernen af processoren.

Triada har kompromitteret 8 % af virksomhederne.
Lotoor – et hackerværktøj, der også udnytter sårbarheder i Androids styresystem til at opnå root-privilegier. Også Lotoor har kompromitteret 8 % af virksomhederne.

Mest brugte bank-malware andet halvår 2017:

Bank-malware er, som navnet næsten siger, specielt designet til at hapse bankdata.Ramnit står øverst på Check Points liste. Det er en trojansk hest, der ud over rene bankoplysninger også kan tilegne sig FTP-adgangskoder.

Se også:  Så nemt er det at være hacker

Dermed kan malwaren skaffe sig adgang til både dine back-up data, cookies og andre personlige informationer, og yderligere uploade filer efter ”eget valg”. Ramnit inficerede sidste år 34 % af alle firmaer på listen.
Zeus er en form for trojansk hest, der angriber Windows-platforme, og oftest bruger dem til at stjæle bankoplysninger ved hjælp af MITB (Man-In-The-Browser). Det gik ud over 22 % sidste år.

Tinba – er endnu en trojansk hest, der stjæler offerets legitimationsoplysninger og aktiveres, når brugeren forsøger at logge ind på sin banks website. Det gik sidste år ud over 16 %.

På globalt plan var det dog ormen Conficker, som ifølge Check Point var den mest fremherskende malware i december 2017. Overordnet var de 10 mest almindelige malware-familier ansvarlige for 42 procent af alle sidste års kendte angreb, fastslår sikkerhedsfirmaet.

Roden til meget ondt

Et Exploit Kit er typisk et rootkit, men begreberne er ikke helt entydige, idet et Exploit Kit klart er malware, mens et rootkit ikke nødvendigvis er det. Begge slags software er særligt designet til at lægge sig helt ned i ”roden” på din Microsoft Windows-baserede computer, men et Exploit Kit er specifikt designet til at lede (exploit) efter svagheder og udnytte dem.

Se også:  Så nemt kan du hackes på sommerferien

Softwaren kan skaffe sig adgang ved bl.a. at tilegne sig din computers password via phishing eller lignende luskede metoder. Og er den først inde, kan denne malware stort set infiltrere hvad som helst inkl. dine antipiratprogrammer, uden at du er klar over det.

Den ondsindede kode kan eksempelvis automatisk sende følsomme oplysninger om din maskine og hele dit øvrige netværk til de it-kriminelle, ligesom det bliver muligt at fjernstyre din maskine (så den bliver en ” zombie”) og desuden opdatere den med supplerende malware. Exploit Kits kan være ekstremt vanskelige at slippe af med igen og kan kræve geninstallation af hele operativsystemet.

TAGS
Check Point
Cyberkriminalitet
hacking

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S