Home » Bærbar computer » Her er Googles Macbook Pro-dræber
Her er Googles Macbook Pro-dræber

Her er Googles Macbook Pro-dræber

Share

Chromebook Pixel er en veldesignet bærbar med touchstyring og et display, der slår Apples Retina-skærme af banen

Det er ikke meget vi har set til Googles Chrome OS-styresystem herhjemme, men for dem der skulle have deres tvivl, lever det stadig, og Google er fortsat dedikeret til at udvikle og udbrede det.

Det cementerer de ganske eftertrykkeligt med den nye Chromebook Pixel, som er den seneste Google-producerede bærbar med Chrome OS.

Her er tale om en tynd bærbar med 12,9” skærm, der har imponerede opløsning på 2560×1700 pixels (239 ppi) samt stærkt Gorilla Glass og multi-touch, så du kan styre computeren med dine fingerbevægelser.

Se også:  Google gør det nemmere at være produktiv med nye Workspace-funktioner

Stik imod tidens tendens til brede filmvenlige skærme, er skærmformatet det lettere besynderlige 3:2, der er optimeret til at vise hjemmesider. Som bekendt er Google OS et webbaseret styresystem, som grundlæggende er en udvidet Chrome-browser, så i det perspektiv giver formatet udmærket mening.

[pt id=’2025556′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Google Chromebook Pixel.”‘]

Google Chromebook Pixel.

Maskinen vejer kun 1.52 kilo, men er pakket med fornuftigt ydende komponenter som dobbeltkernet Core i5-processor på 1.8 GHz med indbygget Intel HD 4000-grafik, 4GB RAM og enten 32 eller 64GB SSD. Skulle den interne lagerplads løbe op, er der også 1TB gratis online lagerplads på Google Drive i 3 år.

32GB modellen har kun WiFi, mens 64GB også kommer med 4G. Derudover får du tre mikrofoner, 720p HD-kamera, et særligt Chrome-keyboard med bagbelysning, to USB-porte, mini-DisplayPort, SD-kortlæser samt WiFi og Bluetooth. Det indbyggede 59Wh batteri skulle kunne holde maskinen kørende op til 5 timer på en opladning.

Chromebook Pixel er således et interessant alternativ til Macbook Pro. Man kunne dog have håbet, at Google ville holde prisen i den lavere ende for at gøre den mere konkurrence-dygtig over for Apples stærke og populære maskine. Det har de ikke gjort. Maskinen koster stort set samme. Du skal således smide 1.299 dollars for den billigste model og 1.449 dollars for den dyreste, hvilket betyder, at vi ikke skal regne med at få den for under 10.000 kroner, når og hvis den kommer til Danmark.


TAGS
Chrome OS
Chromebook
Google
MacBook Pro
Retina

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S