Home » Mobiltelefon » Her er Galaxy S22 Ultra: Samsung giver dig alt guldet i én mobil
Her er Galaxy S22 Ultra: Samsung giver dig alt guldet i én mobil

Her er Galaxy S22 Ultra: Samsung giver dig alt guldet i én mobil

Share

De bedste features fra S-serien og Note-serien er samlet i den nye Galaxy S22 Ultra, som både har Samsungs stærkeste kamerateknologi og en smart S-Pen

Samsung har her til eftermiddag løftet sløret for årets topmobiler.

Den største overraskelse i det nye kuld af smartphones kommer i form af Galaxy S22 Ultra.

Flagskibsmodellen i S-serien er nu forsynet med en digital pen, bygget ind i mobilen. En feature, som hidtil har kendetegnet Galaxy Note-mobilerne. Den serie valgte Samsung at pensionere sidste år, men pen-funktionen er nu videreført til S22 Ultra-mobilen.

Det er som udgangspunkt samme type pen, dog er den forbedret med lavere latenstid på kun 2,8 ms, så skriveoplevelsen bliver mere smidig og naturlig. Genkendelse af din håndskrift er også blevet bedre, så selv de værste kragetæer kan forvandles til digital tekst.

Der er også kommet et par nye features, eksempelvis Quick Note, som gør det nemt at gemme indhold i en note direkte via browser, galleri eller beskeder. Dertil kommer Collaboration View som gør det muligt at foretage pen-indstillinger på mobilen, mens du tegner eller skriver på en Samsung-tablet.

Genbrugte materialer

Designet hælder mod Note-serien, i kraft af sine kantede træk. Mobilen er 8,9 mm tyk, vejer 229 gram og er skabt med det stærke Armour Aluminium i kanterne og det nye Gorilla Glass Victus+ på skærm og bagside. Der er anvendt brugte fiskenet hentet op af havet for at hindre skade på det undersøiske liv i komponenter som knapper og penhylster, mens andre dele er skabt i genanvendt forbrugerplast, som cd’er og plastflasker.

Skærmstørrelsen er den samme som sidste års Galaxy S21 Ultra. Et velvoksent display på 6,8″, som giver god plads til at grifle dine noter ned med den nye pen. Skærmen er baseret på Dynamic Amoled X2-teknologi, som vi har set i tidligere modeller, men med opgraderinger i den automatiske styring af opdateringshastigheden samt i lysstyrken. Hastigheden justeres automatisk fra de maksimale 120 Hz og helt ned til 1 Hz, afhængig af indholdet. Ser du eksempelvis et statisk billede eller læser en tekst på skærmen, er der ingen grund til at billedmotoren kører i tomgang ved 120 Hz. Så skruer skærmen selv ned på det minimale der kræves, så der ikke bruges unødigt batteri. Den maksimale lysstyrke er nu helt oppe på 1.750 nits, og der er tilført ny teknologi, som gør billedet mere naturligt ved at tilpasse farvegengivelse til de omgivende lysforhold.

Se også:  Samsung S80A [TEST]: Skærmen passer på dine øjne
Helt ny motor

Processoren er den nye Exynos 2200, skabt i et samarbejde mellem Samsung og AMD, med grafikmotor baseret på samme kerner som i PlayStation 5 og Xbox Series X. Den kunstige intelligens (NPU’en) har fået et gevaldigt boost, så mobilen skal være langt bedre til at lære dine vaner at kende og justere ydelsen derefter. Mobilen er desuden blandt de første der kommer med Wi-Fi 6E, den nyeste og hurtigste Wi-Fi-standard. For at spare på strømforbruget kan mobilen selv justere hvornår Wi-Fi skal være aktivt, og den kan også optimere signalet, så det distribueres intelligent mellem aktive apps, således at download eksempelvis ikke forstyrre kvaliteten af et videokald.

Batteriet er 5.000 mAh, og kan oplades ved op til 45W med kabel eller 15W trådløst. Der er også mulighed for at dele mobilens strøm via omvendt trådløs opladning.

Den sælges med op til 12 Gb ram og 512 GB lager.

Intelligent kamera

Kameraet ligner langt henad vejen det vi så i sidste års Galaxy Ultra-model. Det er baseret på et 108 hovedkamera, suppleret af to 10 MP telekameraer med henholdsvis 3x og 10x optisk zoom, og dertil et 12 MP ultravidvinkel-kamera med 120 graders synsfelt. Det betyder dog langt fra, at der ikke er sket forbedringer.

Se også:  Samsung klar med sin stærkeste mobilchip nogensinde: Her er Exynos 2200

Opgraderingerne kommer først og fremmest i form af en langt stærkere kunstig intelligens, som skal bidrage til bedre natbilleder, bedre portrætbilleder og ikke mindst en række optimeringer under videooptagelse, herunder klare og støjfri billeder i mørke omgivelser, automatisk justering af framerate samt auto-framing, der sørger for at de ønskede personer altid er placeret centralt i billedet.

Super Steady billedstabilisering, AI-baseret autofokus samt Super HDR skal desuden bidrage til skarpe og farvestærke optagelser i al slags lys.

Portræt-funktionen er udvidet således, at den nu også fungerer i nat-tilstand, og der er endda kommet en Pet Portrait Mode, som kan finde ud af at skelne dit kæledyr fra gulvtæppet, så man får fine portrætter af de kære kræ, med mulighed for at anvende samme lyseffekter som i almindelige portrætter.

Frontkameraet er 40 MP og giver også adgang til de nye portræt-effekter.

De kameranørdede vil glædes ved at man nu kan skyde billeder i 16-bit Raw samt redigerer dem med appen Expert Raw som downloades separat.

En del af de avancerede features, som eksempelvis Super Resolution og nattetilstand kan nu bruges direkte i populære sociale medie apps som Instagram og Snapchat.

Samsung Galaxy S22 Ultra fås i farverne Phantom Black, Phantom White, Green og Burgundy. Den lanceres sammen med de to mindre modeller, Galaxy S22 og Galaxy S22+. Se priser og komplette specs her:

Samsung lancerede også den nye serie af tablets, Galaxy Tab S8.


TAGS
galaxy s22
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S