Home » Transport » Her er Dysons vilde elbil – tusind kilometer på en opladning
Her er Dysons vilde elbil – tusind kilometer på en opladning

Her er Dysons vilde elbil – tusind kilometer på en opladning

Share

Den britiske støvsuger-gigant var nået langt i produktionen af en ambitiøs elbil med den dobbelte rækkevidde af Tesla. Omkostningerne var imidlertid for høje, og den blev lagt i graven. Nu afslører stifteren, hvordan den ser ud

Den skulle være i stand til at køre næsten tusind kilometer på en opladning (965 km). Det er næsten dobbelt så meget som long range versionen af Tesla Model X. En bil som Dysons prototype havde en del ligheder med.

Begge er store SUV’er med plads til syv personer og begge har cirka samme acceleration. Eller ville have haft. Dysons kunne nå fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder, men bilen kom aldrig på vejen, for inden den nåede produktionsstadiet valgte stifteren, Sir James Dyson, at skrotte projektet. Han vurderede, at omkostningerne ville være for høje. Bilen skulle koste 1,2 millioner kroner stykket, for at Dyson kunne få en bæredygtig forretning ud af det.

Se også:  Ford beskytter din bil ved hjælp af kunstige fugleklatter

I et eksklusivt interview med New York Times har milliardæren, som nu er på Forbes liste over verdens rigeste personer, afsløret flere detaljer om bilen, ikke mindst hvordan den ser ud. Ovenstående billede er faktisk ikke det helt eksakte design, men et konceptbillede fra Carwow. De nye billeder af den endelige model, er under ophavsret af Sunday Times og kan ses her.

Teknologien kan leve videre

Det var solid state batterier, der skulle sikre den lange rækkevidde, og bilen var udstyret med to elmotorer, der kunne levere 536 hestekræfter og en tophastighed på 200 km/t.

Selvom bilen er lagt i graven, er arbejdet ikke forgænges. James Dyson åbner for at andre producenter vil kunne få adgang til den stærke batteriteknologi, der kan betyde et væsentligt boost af rækkevidden i kommende elbiler.

Se også:  Nu kommer Teslas elektriske lastbil

Billede: Carwow


TAGS
Dyson
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S