Home » Sikkerhed » Her er det farligst at gå på nettet
Her er det farligst at gå på nettet

Her er det farligst at gå på nettet

Share

Norton har rangeret europæiske byer efter risikoen ved at gå på nettet. Se listen over de farligste …

Flere og flere mennesker er afhængige af internettet i deres dagligdag – til at holde kontakten med familie og venner, shoppe, betale regninger, melde flytning og meget andet. Derfor er sikkerheden også afgørende. Norton har i samarbejde med det amerikanske Sperling’s BestPlaces undersøgt, hvilke ti byer i Europa der har flest risikofaktorer for internetkriminalitet.

Manchester ligger øverst på listen, eftersom de har haft flest malware-angreb og angreb mod WiFi-hotspots. Stockholm har vist sig at være Europas tredjemest risikofyldte by på grund af det store internetforbrug, antal smartphones og de mange brugere af sociale netværk. Vi danskere kan så glæde os over, at vores hjemland slet ikke figurerer på listen og dermed må antages at være forholdsvis sikkert, når det gælder netsikkerheden.

Rangeringen af de undersøgte storbyer ud fra risiko knyttet til internetbrug ser således ud:

1. Manchester, Storbritannien
2. Amsterdam, Holland
3. Stockholm, Sverige
4. Paris, Frankrig
5. London, Storbritannien
6. Dublin, Irland
7. Milano, Italien
8. Rom, Italien
9. Barcelona, Spanien
10. Berlin, Tyskland.

De byer, hvor risikofaktoren er højest, behøver dog ikke nødvendigvis at være byer, hvor flest er blevet angrebet af internetkriminalitet. Da disse kan være byer, hvor brugere er gode til at tage forholdsregler for internetsikkerhed.

Se også:  Wi-Fi 6 er kommet – og hvad så …?

Manchester i Storbritannien kom på førstepladsen i Europa, fordi de havde det største antal af WiFi-hotspots og malware-angreb. Amsterdam, på andenpladsen, havde Europas højeste antal af pc’er, en høj grad af internetadgang og sociale netværk samt et moderat niveau af internetkriminalitet.

Stockholm er Europas tredjemest risikofyldte by på grund af et højt internetforbrug og mange smartphones samt sociale netværk. Trods dette havde Stockholm en relativt lav grad af internetkriminalitet.

»I forbindelse med eksplosionen i antallet af smartphones, tablets og bærbare computere i de seneste år og fremkomsten af apps og sociale netværk er vores liv online og offline blevet synkroniseret på en måde, som vi aldrig før har set,« siger Marian Merritt, Norton Internet Safety. »Der er mange positive aspekter i, at flere enheder er tilsluttet, men som denne analyse viser, skal vi være opmærksomme på de risici, vi møder på nettet. Med et par enkle forholdsregler kan folk være sikre på, at de er beskyttet mod internettrusler.«

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere

Norton giver således 4 sikkerhedstips, som kan afværge uheldige oplevelser, når du går på nettet:

1. Vær forsigtig ved brug af WiFi-hotspots
WiFi-hotspots er en god ressource, men vær opmærksom på, at du bruger et sikkert netværk i forbindelse med onlinekøb eller bankærinder fra bærbare computere, tablets eller smartphones.

2. Brug komplicerede eller unikke kodeord til hver hjemmeside
Brug en kombination af store og små bogstaver, tegn og cifre for at gøre dit kodeord så stærkt som muligt. Det er også en god ide at skifte kodeordene ud regelmæssigt, men at huske alle disse kodeord kan være svært. Norton tilbyder derfor en gratis tjeneste, der gør det muligt for forbrugere at gemme og synkronisere log-in-oplysninger enkelt og sikkert. ID Safe beta kan downloades her:

3. Sørg for at være opdateret
For mere information og tips om, hvordan du er sikker, uanset hvor du befinder dig, kan du besøg Nortons Facebook-side.

4. Beskyt din pc, mobil eller tablet
Sørg for, at du har en omfattende og opdateret beskyttelse på din enhed. Vi har testet de nyeste sikkerhedsløsninger til både computer og mobiltelefon.


TAGS
Norton
Symantec
wifi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S