Home » Hardware » Her er det bedste mobilabonnement til ferien
Her er det bedste mobilabonnement til ferien

Her er det bedste mobilabonnement til ferien

Share

Få det helt rigtige mobilabonnement, så du kan lægge dine ferieminder op på de sociale medier og finde vej hen til restauranten

Mobilmarkedet er i konstant udvikling, og der kommer større konkurrence i takt med, at flere selskaber melder sig på banen. Og igen i år spidser konkurrencen til ved sommerferien, hvor danskerne rejser på ferie med venner og familie. Derfor tilbyder udbyderne ekstra data i deres mobilabonnementer, som kunderne kan bruge i udlandet. Men det er igen i år en jungle at navigere i, da alle har specielle tilbud, halv pris og meget andet i de kommende måneder.

Du bør altså gøre dig nogle overvejelser, inden du vælger mobilabonnement, så du får et abonnement, der stemmer overens med dit feriebehov – og som du ikke behøver at udskifte, når ferien slutter.

Og hvis du vælger at tage endnu et år med staycation, så skal det mobilabonnement også give mening for dig.

Alle teleselskaber SKAL tilbyde EU-roaming

Det er ikke længere nogen nyhed, at teleudbyderne tilbyder og inkluderer udlandsforbrug i deres mobilabonnementer. Udover den almindelige priskrig, så kæmper selskaberne også på mest data til deres kunder, og der ryger også streamingtjenester med oveni abonnementerne.

I juni 2017 trådte EU-regler i kraft, hvor de høje roamingtakster på mobiltelefoni blev afskaffet. Efter dette har dataforbrug i Europa været ganske afslappende, hvor du typisk ikke løber tør – medmindre du streamer ekstremt meget, mens du solbader. Der er mange udbydere, der efterhånden har fået øjnene op for det behov, som de fleste danskere har. Behovet for at være tilgængelige og online på mobilen, uanset hvor i verden, de opholder sig.

Du bemærker nok ikke, at du faktisk bruger en del data på at finde rundt med Google Maps eller undersøge, hvor den bedste restaurant ligger, når du står på ferien – og det betyder, at mange ender med at stå uden data og skal betale store summer for at få ekstra til at klare den sidste del af ferien. Derfor anbefaler vi, at du får styr på dit abonnement, inden du sætter dig ind i flyveren.

Samlino.dk’s faste teleekspert, Adam Korzen, har fremhævet et par pointer omkring mobilmarkedet i det seneste år, og hvad forbrugeren skal være opmærksom på:

“De fleste mobilabonnementer hos selskaberne har en begrænsning i mængden af data, bortset fra Duka. Det betyder, at alle andre selskaber har en “fair use”-begrænsning, så du eksempelvis har 15 GB data i Danmark, men det kun er 7 af dem, der kan bruges i EU”, fortæller han.

Adam fremhæver ligeledes selskaber, der benytter sig af Telenors master (Telenor, CBB og Duka) – de dækker ofte lidt bedre i flere lande på Balkan – såsom Serbien og Bosnien.

“Desuden har Telmore bedre vilkår end EU-direktivet foreskriver. Det handler om folk, der rejser i størstedelen af året og derfor er væk fra Danmark i det meste af tiden. Reglen siger som standard, at 50 % af tiden på en 4 måneders periode, skal du befinde dig på dansk jord for at få nulstillet din data, men Telmore kører det med 2 måneder ad gangen, hvor de nulstiller ligeså snart, du er på dansk grund igen. Dermed kan du efterfølgende rejse igen – uden at blive ramt”, forklarer han videre.

Adam fremhæver også selskabet 3, der har et af de mest førende mobilabonnementer på markedet, og hvis du skal rejse udenfor EU, er deres abonnement det bedste at vælge.

Til dig, der rejser i USA

For 140 kroner om måneden – gratis oprettelse og ingen binding – kan 3-kunder stadig nyde godt af abonnementet 3LikeHome, som giver 20 GB data og både fri tale og sms/mms i 72 lande (sidste år var det 66 lande). Modsat de fleste andre løsninger, er 3s koncept, at du kan bruge din mobil helt på samme måde som hjemme i hele USA, Hongkong, Singapore, Puerto Rico og de Amerikanske Jomfruøer.

Derudover kan du ikke kun ringe til danske numre eller hjem til Danmark, men også til lokale numre, som tidligere ellers har kostet almindelige udlandstakster.

Det giver stor frihed på rejsen, at du ikke skal bekymre dig om efterregningen ved at ringe efter en taxa, bestille bord på en restaurant eller holde styr på tropperne, når du er på rejse.

Telia tilbyder 22 GB data i USA, hvilket er 2 GB mere end 3, men deres abonnement koster 299 kroner om måneden, hvor du også skal betale 99 kroner for oprettelsen. Det vil faktisk sige, at 3s andet abonnement med 30 GB i udlandet til 160 kroner giver bedre mening – og dermed har 3 flere prisstærke abonnementer, der vinder over Telia på data i USA.

Lebara har også dækning i USA, hvor du kan få mindre abonnementer, hvor det billigste koster 19 kroner om måneden. Dermed får du 1 GB, som du kan bruge i USA og 2 GB i Danmark. Dermed har de det billigste abonnement til rejsende i USA, men det er langt fra det mest dækkende.

Til dig, der rejser mest i Europa

Det er lovpligtigt, at mobiludbyderne skal tilbyde abonnementer til deres kunder, der indfatter data til brug i EU, og dermed skal der kigges nøjes efter det bedste mobilabonnement her.

Lebara, CBB, Eesy, Call me og de resterende har alle nogle prisstærke abonnementer til omkring 100 kroner, hvor du får en masse data med. Derfor skal vi kigge på det abonnement, der giver mest EU-data til de præcise 99 kroner. Det bliver Call me, som løber med førstepladsen i denne underkategori. De tilbyder hele 10 GB i EU med 50 GB i Danmark – desuden har de også taget højde for Storbritannien, Schweiz og Færøerne.

3LikeHome-abonnementet fra 3 er heller ikke langt efter. Det eneste, som abonnementet falder på her, er, at deres pris er højere end Call mes 99 kroner.

Vinderen af Bedste Mobilabonnement til Ferien 2021

For at vinde prisen Bedste Mobilabonnement til ferien i 2021 skal man opfylde en række kriterier. Udbyderne skal have et abonnement, der giver en tilpas mængde data i udlandet, pakken skal have en fornuftig pris og give god mening at beholde efter rejsens afslutning.

Det er nok ikke den store overraskelse, men 3 med deres 3LikeHome-abonnement er igen, igen det bedste abonnement til danskerne, der skal på ferie. De har udvidet deres dækning, så du får 6 ekstra lande i år, og det er fortsat til en billig pris og fornuftig, når du kommer hjem fra rejsen. Der var også andre mobilabonnementer og udbydere, der var oppe at konkurrere med 3 og det var Call me med deres pakker, hvor et selskab som Telia skubbede på målstregen, da det kræver et oprettelsesgebyr for at skifte til dem.

Du kan se den fulde, rangerede, liste over selskaber, der tilbyder data i udlandet hos Samlino.dk.

Kend dit behov, før du vælger

Da det svinger meget fra selskab til selskab, hvad en pakke med udlandstelefoni inkluderer, er det ikke muligt at lave en direkte sammenligning. Der er stor forskel på folks behov, når de er i udlandet.

Derfor er det svært at anbefale et bestemt abonnement. Det vigtige er, at du kender dit behov, før du vælger et abonnement. Det lyder måske af småpenge, men hvis du hver måned betaler ekstra for ydelser, som du ikke benytter, så løber det op i længden.

Det er altid en god idé at tjekke markedet igennem, før du vælger et abonnement. Især på markeder, hvor der er stor udvikling. Priserne på mobilabonnementer ændrer sig hyppigt, så hvis du vil sikre dig de bedste priser, er det nyttigt at sammenligne markedet med jævne mellemrum.


TAGS
Mobilabonnement
samlino
telefoni

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S