Home » Processor » Her er den bedste processor
Her er den bedste processor

Her er den bedste processor

Share

Ti af de bedste processorer fra Intel og AMD har været igennem testmaskinen, men hvilken klarede sig bedst? Læs svaret her …

Computerbranchen er blevet besat af ultra-mobile enheder. Det kommer til at gøre forfærdelige ting ved desktop-pc’en. Det har allerede begrænset desktop-cpu’ens ydelse.

Den gode nyhed er, at vi har det værste til gode. Nutidens cpu’er kan stadig give os alt det, vi kan lide. Når det gælder sokler, kan vi konfigurere. Vi kan overclocke alle AMD’s chips og nogle af Intels. Der er nok at vælge imellem.

I denne måned har vi chips, der rækker fra to kerner og til under 1000 kr. helt op til otte kerner og 16 threads til 14.000 kr. Vi lever stadig i desktop-computerens guldalder, selvom den er døende.

Joker i dette spil kort er AMD’s A10 Fusion-chip. Den er alene i denne test på grund af en enestående cpu-sokkel, der er en del af det integrerede grafikkort. Det gør den helt anderledes end en chip, som man kan stikke i et gammelt AM3-bundkort. Det er en interessant chip for elskere af mediecentre.

Se også:  Farvel til Moore

Men den er ikke en seriøs spiller i mainstream-spillet. Hvad angår de andre, er AMD FX-4300 den første, der kommer op mod muren. Det skyldes ikke, at den er en særlig dårlig processor. Den er blot ikke billig nok i sammenlignig med de andre. Vi er heller ikke pjattede med Intel Core i3-3225. Man kan ikke overclocke den, hvilket er en stor svaghed.

Så er der de to chips på LGA 2011-soklen fra Intel: Core i7-3970X og Xeon E5-2687W. De er begge uhyrlige monstre. Og de er desværre begge urimeligt dyre.

Når vi går videre, er stillingen meget lige. Man kan faktisk argumentere overbevisende for, at hver af dem bør blive vinderen.

Intel Core i7-3770K er for eksempel et monster. Den er sindssygt hurtig af en quad core-chip at være. Og man kan få den ydelse på den fornuftige LGA 1155.
Men hvis man er besat af spil, som vi er det, er det svært at retfærdiggøre merprisen. Den kan simpelthen ikke levere markant bedre ved spil end nogen af Core i5-chipsene. Derfor tager vi afsked med 3770K.

Se også:  Processor-duel: Intel Core i9-10980XE vs. AMD Threadripper 3970X

Så har vi tre kandidater til andenpladsen, nemlig AMD FX-6300, FX-8350 og Intel Core i5-3470. Afhængig af pengepung og det, man kan lide at bruge systemet til, kan enhver af disse tre blive din perfekte processor-partner. Som sædvanlig hælder vi til spil-ydelse, og derfor får Core i5 vores stemme.

Så er der kun en tilbage: Intel Core i5-3570K løber af med sejren. Ja, det er et kedsommeligt forudsigeligt resultat. Og vi kan ikke retfærdiggøre det i objektive vendinger. Vi ved, at 1750 kr. er meget at give for at få en ulåst cpu-multiplikator. Vi ville ønske, at Intel ikke gjorde tingene på den måde. Men det gør Intel. Vi vil have den ekstra kontrol, og vi er parate til at betale for det.

[pt id=’2026089′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Intel Core i5-3570K løber af med sejren. “‘]

Intel Core i5-3570K løber af med sejren.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Læs testene her:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
AMD
cpu
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S