Home » Mobiltelefon » Her er den bedste mobil
Her er den bedste mobil

Her er den bedste mobil

Share

Apples populære smartphone får kamp til stregen af de nyeste topmobiler. En af dem formår endda at slå den i vores test

iPhone er en uhyre populær mobil. Hvert år sender konkurrenterne nye smartphones på markedet, som skal forsøge at vælte den af tronen, men sjældent lykkes det.

Nu ser det imidlertid ud til at tingene kan vende, for én konkurrent overhaler med fuld fart.

Banebrydende design

Samsung har hidtil været kendt for plastikmobiler spækket med vilde – men oftest overflødige – funktioner. Den tid er forbi.

Ligesom de øvrige mobilproducenter satser Samsung nu benhårdt på kvalitet og design. Og her har de en trumf i ærmet. Den nye aluminiumsbeklædte Galaxy S6 edge er nemlig den første smartphone med en skærm, der buer i begge sider. Det giver ikke blot et unikt look, men åbner også for nye funktioner.

Forskellige styrker

På skærmkvalitet, hastighed og kamera står Samsung også stærkt mod den ellers altid overlegne iPhone. Alt i mens må topkonkurrenter fra HTC og Motorola se sig eftertrykkeligt overhalet. Hver især har mobilerne dog fordele, afslørede vores test.

Samsung har været kendt for plastik-mobiler spækket med vilde og imponerende – men oftest overflødige – funktioner. Den tid er forbi.

Med den nye Galaxy S6 edge har producenten foretaget en 180 graders vending. Den billige plastik er skrottet, og i stedet er der fokuseret hundrede procent på design, ydelse og kvalitetsfunktioner.

Samsung Galaxy S6 edge.

Den buede skærm mobilen et utrolig raffineret look, som fuldendes af den slanke aluminumsramme. Galaxy S6 edge er med flere længder Samsungs lækreste smartphone.

Skærmen står særdeles skarpt. Opløsningen er helt oppe i Quad HD (2560 x 1440 pixel), hvilket effektivt udraderer enhver pixelering.

Enestående ydelse

Mobilen blæser alt andet af banen, når det kommer til ydelse. I vores benchmark lå den et betydeligt skridt foran konkurrende Android-mobiler og den formåede også at race fra iPhone 6. På nettet er hastigheden også høj.

Batterilevetiden er ikke imponerende – meget mere end en dag kan du ikke forvente på en opladning. Til gengæld sker ladningen lynhurtigt. På ti minutter har du strøm til cirka fire timer og en fuld opladning tager under halvanden time.

Kamera i topklasse

Kameraet har også fået en overhaling. Takket være en f1.9 blænde er det i stand til at skyde brugbare billeder under ringe lysforhold.

Se også:  OnePlus Nord 2 5G [TEST]: Overraskende god, men ingen "flagskibsdræber"

Opløsningen er 16 megapixel, og video kan skydes i 4K. Resultaterne er generelt imponerende og matcher de stærkeste konkurrenter.

Vellykket kovending

Kursskiftet er lykkedes imponerende godt for Samsung, som med Galaxy S6 edge ikke kun har skabt en utrolig veldesignet og hurtig smartphone, men også har formået at luge overflødige funktioner væk og tilføre stærke features, der alle giver umiddelbar nytte for enhver bruger.

Prisen er dog temmelig pebret. Kan man undvære den buede skærm, er det derfor værd at overveje den ”almindelige” Galaxy S6, der fås tusind kroner billigere.

Du kan læse en længere test af Samsung Galaxy S6 edge i Alt om DATA 08, som er ude d. 13. maj.

Den er ikke så hurtig som Samsungs mobil, men følger fint med, når det kommer til skærm og kamera. For den der foretrækker Apples univers er den det indlysende valg.

Du kan læse en længere test af iPhone 6 her.

Apple iPhone 6.

Med One-serien har HTC skabt et koncept, som producenten har valgt at finpudse og forbedre over en længere årrække, fremfor hvert år at forsøge at opfinde den dybe tallerken.

Det kan vi kun tage hatten af for, da det har resulteret i nogle af de absolut bedste Android-mobiler, vi har prøvet de senere år. Mobilen giver samtidig en uovertruffen fornemmelse af soliditet, når du har den i hånden. Det er håndværk af højeste klasse.

Gennemført kvalitet

Ligesom forgængeren M8 måler skærmen 5,1”. Igen er der tale om et Full HD-display, som står flot og klart men uden de store forbedringer at skimte. I forhold til skærmen på flere af de nyeste konkurrenter begynder HTC’s at blegne lidt.

Processoren har fået den obligatoriske opgradering, og det sikrer en ydelse, der ligger i den absolut bedste nede af spektret. Også internethastigheden er godkendt.

Batterilevetiden er dog lettere skuffende. Du får en dags tid ved almindelig brug, men absolut heller ikke mere.

Middelmådigt kamera

Kameraet skyder billeder på 20 megapixel og video i 4K. Resultaterne er acceptable dog uden at være imponerende.

Helt siden den første model har One-mobilerne været overlegne på lyd. Det ændres der ikke på med M9, som tager endnu et markant skridt op på den front. HTC er gået sammen med Dolby om at skabe lydteknologi, der matcher de frontvendte stereohøjttalere. Der er således en særlig indstilling til både musik og video. Især sidstnævnte imponerer med en utrolig livagtig surround-gengivelse fra de små højttalere.

Se også:  OnePlus Nord 2T [TEST]: Et fantastisk godt mobilkøb

Konservativ kvalitetmobil

One M9 stråler af gennemført kvalitet, men skærmen, kameraet og batterilevetid skuffer. For den der søger en afsindig lækker mobil med høj ydelse og lyd i særklasse er HTC’s topmobil fortsat det oplagte valg

Du kan læse en længere test af HTC One M9 i Alt om DATA 07, som er i butikkerne fra på torsdag, d. 23. april.

HTC One M9.

Den sjette version af Googles Nexus-mobil er skabt i samarbejde med Motorola. Med skærm på 6″ er det den hidtil største i serien. Motorola har dog gjort en god indsats for at gøre minimere størrelsen og vægten.

Plastikdesignet gør den relativt let og der er ikke meget spildplads omkring skærmen. Opløsningen er Quad HD og billedet udmærket omend mere grumset og mindre rent i farverne end de bedste konkurrenter.

Kræfter mangler mobilen ikke, men der er et stykke op til de bedste på markedet. Men vil dog næppe mærke nogen svaghed med mindre man virkelig presser den med de mest krævende spil.

Kameraet taget billeder på 13 megapixels med middelmådige resultater. I dagslys bliver billederne ganske fine, men i mærke omgivelser må kameraet give op.

Den afgørende forskel på mobilerne i Nexus-serien og andre smartphones med Android, er at du får Googles styresystem i den helt rene form og adgang til de nyeste opdateringerne lang tid før alle andre. Her er der tale om Android Lollipop 5.1, som giver en brugeroplevelse, der er mere overskuelig og brugervenlig end nogensinde. Det er klart mobilens force og klart den bærende grund til at man bør overveje den fremfor andre. Prisen er dog også ganske fornuftig.

Motorola Nexus 6.

Samsung har på imponerende vis gentænkt deres mobildesign. Den buede Galaxy S6 edge er en designperle og samtidig en afsindig hurtig smartphone. Læg dertil en flot skærm, et godt kamera og en række nyttige funktioner, og vi har en overlegen vinder. Prisen er dog skræmmende.
iPhone står fortsat stærkt og følger godt med på de vigtigste punkter. Er kvalitetsdesign og god lyd blandt dine topprioriteter, så er One M9 også værd at overveje, selvom kamera og ydelse ikke er i top.


Galaxy S6 edge
5
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Galaxy
HTC
iPhone
nexus
Samsung
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S