Home » Kamera » Her er den basale guide til… Action­kameraer
Her er den basale guide til… Action­kameraer

Her er den basale guide til… Action­kameraer

Share
Billeder på 360 grader

Hvis du vil have noget, du kan optage vlogs med, skal du formentlig have et actionkamera med en fremadvendt skærm plus den almindelige touchskærm. Med denne ekstra skærm kan man præcist beskære sine skud, mens man taler til kameraet og holder øje med, hvad der foregår bag en.

Blandt de gode actionkameraer med indbyggede skærme for og bag finder man DJI Osmo Action og GoPro HERO 9 Black. GoPro-kameraet har også den fordel, at der er en række dedikerede tilbehørsdele (også kaldet mods). De er nyttige for vloggere, fordi de forstærker kameraets funktioner til lys, lydoptagelse og videofotografering.

Der findes også en række kameraer, som kan producere forbløffende videoer og stillbilleder af alting inden for en 360 graders radius fra objektivet. Med supervidvinkellinser for og bag på kameraet kan modeller som GoPro Max og Insta360 One R Twin Edition splejse de to forskellige synsvinkler sammen og danne 360 graders videoer og stillbilleder.

Man kan kun se sit 360 graders indhold ved hjælp af kameraets medfølgende app eller et VR-headset, men man kan redigere sine stillbilleder og videoer og opnå overvældende 360 graders fotografier og konventionelle videoer med skiftende synsvinkler. Med disse modeller kan man også optage konventionelt indhold ved blot at bruge et enkelt objektiv, men det foregår som regel ved en lavere opløsning end med regulære actionkameraer.

Sådan bliver dine videoer gode

Fire eksperttip hjælper dig med at skabe fantastiske actionkamera-videoer

Se også:  Testholdet anbefaler: De bedste actionkameraer til optagelser i det fri
Tjek din beskæring

Med en lille søgerskærm får man aldrig et tilfredsstillende syn på motivet, hvis man kun bruger sit actionkamera alene. Dette problem løser man ved at montere sit kamera i en position, hvor man slet ikke kan se søgerskærmen. Man kan heldigvis få en langt bedre visning af motivet ved at bruge kameraets smartphone-app, der giver mulighed for at foretage nøjagtig den beskæring, man ønsker.

Tjek dine indstillinger

Med knapper, der kan skifte optagetilstand, og en lille skærm med endnu mindre ikoner er det ikke usædvanligt at konstatere, at man i stedet for den video, man ville skyde, får noget helt andet (for eksempel en timelapse-sekvens).

Man kan også nemt komme til at skifte fra at skyde den 4K-video, man havde tænkt sig, ved en meget lavere opløsning. Derfor er det vigtigt at dobbelttjekke, at man faktisk er i den rigtige optagetilstand, før man trykker på udløseren. Det er især vigtigt, når man skyder actionsekvenser, fordi det er brandærgerligt at filme noget spændende og så opdage, at det ikke gik, som man havde tænkt sig.

Se også:  Testholdet anbefaler: De bedste actionkameraer til optagelser i det fri
Husk renlighed

Hvis dit kamera bliver vådt af regn, stænk eller mudder, skal der kun en enkelt vanddråbe eller den mindste klat jord på objektivet til helt at ødelægge optagelsen. Derfor er det klogt at have en linseklud på sig. Man kan også bruge et ærme eller andet til at rense linsen. Hvis man er et sted, hvor man med sikkerhed ved, at kameraet bliver vådt – for eksempel under surfing – kan man forebygge dannelse af vandråber ved at slikke på objektivglasset.

Varier dine vinkler

Din optagelse skal redigeres på plads. Og her er et enkelt skud til en bestemt sekvens sjældent nok (medmindre man skyder noget enestående). Prøv om muligt at klippe din sekvens sammen med optagelser fra forskellige vinkler, eller monter kameraet i usædvanlige positioner for at få interessante perspektiver.

Du kan også få en ven til at filme dig på sin telefon, mens du bærer kameraet i en brystsele eller andet – så får du en førstepersons-synsvinkel. Actionkameraer giver et væld af optagemuligheder. Prøv dig frem, og vær ikke bange for at eksperimentere.

TAGS
action
actionkamera
friluft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S