Home » Kamera » Her er den basale guide til… Action­kameraer
Her er den basale guide til… Action­kameraer

Her er den basale guide til… Action­kameraer

Share
Nu med 5K-opløsning

De fleste nyere kameraer har en maksimal videoopløsning på 4K, hvilket normalt vil sige 3840 x 2160 pixel eller højere. Det nyeste GoPro-kamera, HERO 9 Black, er imidlertid en 5K-model, og man kan finde masser af ældre kameraer med mindre maksimal videoopløsning. Den vigtigste grund til at skyde i 4K er, at man fremtidssikrer videooptagelserne og opnår en højere detaljeringsgrad på kompatible fjernsyn og skærme.

En anden mulighed er at fotografere i 4K og derefter nedskalere til HD under redigeringsarbejdet – det giver bedre optagelser, end hvis man skyder direkte i HD. Hvis man vil dele optagelserne online eller direkte med sine venner, er det en langt bedre løsning at skyde video i HD, fordi filstørrelsen derved bliver mindre.

Med mere kostbare kameraer kan man optage video ved 60 fps (frames per second) i den maksimale opløsning, mens billigere modeller som regel går op til 30 fps. En framerate på 24 fps kan optage video, som kører i realtid. Hvis man går over dette niveau, bevæger man sig ind i slowmotion-land.

Uanset hvilket kamera man foretrækker, kan man vælge mellem en række videoopløsninger og framerates og finde noget, der passer til ens behov. En tommelfingerregel siger, at jo lavere opløsning man vælger, desto større er udvalget af tilgængelige framerates – op til et maksimum på 240 fps.

Se også:  Testholdet anbefaler: De bedste actionkameraer til optagelser i det fri

Langt hovedparten af actionkameraerne bliver ledsaget af en app. De mest simple giver som regel mulighed for at kontrollere kameraet, iagttage resultaterne og overføre dem til telefonen. Mere avancerede apps omfatter avancerede funktioner såsom mulighed for at redigere og splejse video, tilføje musik, uploade direkte til nettet eller livestreame fra en mobil enhed. En hovedregel siger, at jo mere man bruger på sit actionkamera, desto mere avanceret vil den medfølgende app-support være.

Find den rigtige model

Når man vælger actionkamera, er det allervigtigste, man bør overveje, hvad man primært skal bruge kameraet til. Hvis formålet er at forevige familieture med børnene, vil et relativt basalt kamera være tilstrækkeligt.

Når det er sagt, vil vi anbefale, at man vælger en model med 4K-opløsning, et stort udvalg af videoopløsninger og framerates, en serie af digitale objektiver og indbygget stabiliseringssoftware. Det vil give det største udvalg af valgmuligheder og vil fremtidssikre kameraet i længere tid.

De fleste kameraer med disse egenskaber giver også mulighed for at tage stillbilleder med høj opløsning og med masser af forskellige eksponeringsindstillinger at vælge imellem. De, der dyrker actionsport – mountainbikere, snowboardere og surfere – bør anskaffe så robust et kamera som muligt.

Se også:  Testholdet anbefaler: De bedste actionkameraer til optagelser i det fri

Det er også vigtigt at sikre sig, at kameraet er enkelt i brug under belastende omstændigheder, med kolde fingre eller iført handsker, og det skal kunne klare elementernes rasen. Stemmestyring kan også være en meget praktisk funktion at have – man har nemlig ikke altid en hånd fri til at starte eller stoppe optagelsen. Det er også nyttigt, hvis kameraet er uden for rækkevidde. GoPros kameraserie er ekstremt robuste og nemme at bruge, og det samme gælder Oclu og DJI Osmo Action.

DJI stormer frem. Osmo-Action-kameraet har touchskærm på begge sider.

Heldigvis bruger de fleste actionkameraer det samme koblingssystem, men det er som regel en god idé at satse på enheder fra etablerede producenter, fordi de er langt mindre tilbøjelige til at løsne sig, mens man drøner ned ad en bjergside.

Med få undtagelser skal man montere de fleste kameraer inden i et vandtæt hus, når man arbejder under vandet. Man kan få vandtætte standardhuse, men hvis man vil tilbringe megen tid under vandet ved alle vanddybder, skal man også investere i et dykkerhus.

TAGS
action
actionkamera
friluft

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S