Home » Bærbar computer » Her er de vilde Windows 8-computere
Her er de vilde Windows 8-computere

Her er de vilde Windows 8-computere

Share

Selvom Windows 8 endnu ikke er lanceret, dukker den ene maskine efter den anden frem, som er udrustet med styresystemet og udført i design, der bygger bro mellem tablet og pc

Lanceringen af Windows 8 nærmer sig hastigt. I starten af efteråret vil du kunne installere systemet i sin færdige udgave, som er fuldt optimeret til touchstyring og designet, så det kan køre på alt fra store kraftige computere til små tablets og mobiler. De første computere viser da også systemets alsidighed og dækker både bærbare, tablets og kombinationer af begge.

Microsoft afslører Windows 8-tablets

Mest bemærkelsesværdigt er det nok, at Microsoft selv er blandt de første, der kommer med et Windows 8-apparat. Det bliver tale om hele to tablets i en serie, der kommer til at gå under navnet Surface. De to nye Surface-tablets har begge skærm på 10,6″ samt en indbygget fod, så de kan stå op, front- og bagkamera. Der er også WiFi i dem begge, men herefter adskiller de to tablets sig.

Topmodellen med Windows 8 Pro vil køre Intels Ivy Bridge Core i5-chips og få fuld hd-opløsning, usb 3.0, mini-DisplayPort, micro-SDXC-læser og kunne købes med 64GB lagerplads eller mere. Derudover vil den få en tykkelse på 13,4 mm og en vægt på 903 gram.

Læs også: Windows 8: Her er alt du skal vide …

Lillebroren med Windows RT vil få en Nvidia Tegra 3 Arm-processor og have hd-opløsning samt usb 2.0, microSD-kortlæser og kunne fås med 32GB lagerplads og opefter. Derudover vil den blive en smule tyndere med en tykkelse på 9,3 mm og en vægt på kun 676 gram.

Se også:  Duel: Ultrabook versus MacBook Pro

Til begge Surface-modeller medfølger der et særligt magnetisk cover, der kan fungere som tastatur samt multitouch-trackpad og en stylus.

To Windows 8-tablets fra Acer

Også Acer er klar med en Windows 8-tablet. W700 er udstyret med en stor 11,6″ fuld hd-touchscreen, Windows 8 samt Dolby Home Theater-lyd til multimedieoplevelser. Den leveres med en alsidig dockingstation, som muliggør flere forskellige visningsalternativer. I landskabsindstilling kan enheden vippes 70 grader for en bedre betragtningsvinkel eller 20 grader for en mere komfortabel anvendelse. Desuden kan den anvendes vertikalt til læsning. W700 har tilmed tre usb 3.0-porte for tilslutning af eksterne enheder ved høj hastighed.

Den ledsages af Iconia W510, som tilbyder tre forskellige skærmindstillinger. Ud over den konventionelle tabletindstilling kan den også bruges i en mere produktiv tilstand. Et tastatur kan tilsluttes enheden, hvilket ud over at øge effektiviteten forlænger batteritiden med cirka 18 timer. Samtidig kan man rotere tablet’en 295 grader, som giver en unik visningstilstand, ideel til film, websurfing eller PowerPoint-præsentationer.

Læs også: Her er Windows Phone 8

Touchstyret ultrabook

I den næste generation af ultrabooks vil touchstyring spille en større rolle. Acer er blandt de første til at præsentere ultrabooks med multitouch. Den hedder Aspire S7 og kører samtidig Windows 8. Det er Acers tyndeste bærbar til dato og kommer i størrelser på 13,3″ og 11,6″ og med batterilevetid på 12 timer og 9 timer. For at sikre optimal ydelse og maksimal termisk komfort har Acer udviklet Acer Twin Air-kølesystemet, som effektivt køler enheden, og S7-Serien er også udstyret med et lysfølsomt, baggrundsbelyst tastatur, som registrerer ændringer i lysforhold og automatisk justerer lysstyrken.

Se også:  Lenovo lancerer billig børnevenlig tablet

Acer har skabt en lille video med Megan Fox og den S7. Den kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=4IzO_DzGpH0

En tablet bag på den bærbare

Man må tage hatten af for Asus’ mod på at gå nye veje, når det gælder computer- og gadgetdesign. Taichi er som udgangspunkt en kraftig Windows 8-bærbar med Intel Core-processor og hurtig ssd. Den fås med skærmstørrelse på 11,6″ og 13,3″, og når den åbnes, fungerer den som en almindelig bærbar med fuldt qwerty-, bagbelyst keyboard og trackpad. På bagsiden af skærmen finder man imidlertid en skærm af tilsvarende størrelse udstyret med multitouch-funktionalitet.

Når du lukker computeren, fungerer den således som en tablet. Dog en ikke helt almindelig tablet, for det er ikke Android, der styrer den, eller en svagelig Arm-processor, der giver den kræfter. Her får du også mulighed for at udnytte den kraftige Intel Core-processor og det touchoptimerede Windows 8-styresystem.

Transformer Book er en variant over samme koncept. Her får du en veludrustet bærbar med Intel Core i7-processor, dedikeret grafikkort, ssd, fuldt qwerty-tastatur, SonicMaster-lyd, usb 3.0 og Windows 8 som styresystem. Den fås med 11,6″, 13″ og 14″ fuld hd-ips-skærm, som har multitouch og kan adskilles fra tastaturet, så den fungerer som en tablet.

Læs også: Windows 8 er ude den 26. oktober


TAGS
Acer
Laptop
Tablet
Ultrabook
Windows 8
Windows Phone 8

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S