Home » Mobiltelefon » Her er de nye iPhones: Kan ringe via satellitter og hjælpe dig i bilulykke
Her er de nye iPhones: Kan ringe via satellitter og hjælpe dig i bilulykke

Her er de nye iPhones: Kan ringe via satellitter og hjælpe dig i bilulykke

Share

Apple er klar med iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, der byder på altid aktiv-skærm, 48 MP kamera, Registrering af ulykke, nødopkald via satellit og en ny måde at se notifikationer og aktiviteter på

Apple har til aften præsenteret en helt ny serie af iPhone med topmodellerne iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max i spidsen.

Som de første nogensinde byder de på Dynamic Island, der gør det muligt at interagere med iPhone.

TrueDepth-kameraet transformere sig, så brugeren får adgang til betjeningsfunktioner ved bare at holde fingeren nede, og forstyrrer ikke skærmens indhold. Aktiviteter, der kører i baggrunden, som f.eks. Kort, Musik eller tidtagning, forbliver synlige og interaktive, og apps fra tredjeparter i iOS 16 til f.eks. sportsresultater eller samkørsel med Liveaktiviteter kan også udnytte Dynamic Island.

Modellerne fås i størrelserne 6,1″ og 6,7″.1 Begge har en ny Super Retina XDR-skærm med ProMotion, som for første gang nogensinde på iPhone er udstyret med altid aktiv-skærmen, der kører på en ny opdateringsfrekvens på 1 Hz og adskillige energieffektive teknologier. Det gør den nye låseskærm mere nyttig med hurtig adgang til uret, widgets og Liveaktiviteter. Den avancerede skærm har desuden den samme maksimale HDR-lysstyrke som Pro Display XDR og den højeste maksimale lysstyrke udendørs i en smartphone: op til 2000 nits, hvilket er en fordobling af lysstyrken i forhold til iPhone 13 Pro.

iPhone 14 Pro er drevet af A16 Bionic, som ifølge Apple er den hurtigste chip i en smartphone nogensinde, og introducerer et professionelt kamerasystem med 48 MP hovedkamera. Det har en quad-pixel-sensor og Photonic Engine til optimeret billedbehandling, som skal give markant bedre billeder i svagt lys.

Se også:  Nu kan du bruge ansigtsgenkendelse på iPhone med mundbind på

Registrerer bilulykker

Hele iPhone 14-serien kommer med nye sikkerhedsfunktioner, herunder et dual-core-accelerometer, der kan måle G-kræfter på op til 256 G samt et nyt gyroskop med stort dynamisk område. De gør iPhone i stand til at registrere en alvorlig bilulykke og automatisk ringe til alarmcentralen, hvis brugeren er bevidstløs eller ikke kan få fat i sin iPhone. Disse funktioner bygger på eksisterende komponenter som f.eks. barometeret, der nu kan registrere ændringer i kabinetrykket, GPS’en til yderligere oplysninger om hastighedsændringer og mikrofonen, der kan genkende de høje lyde, som typisk er forbundet med alvorlige bilulykker.

 

Avancerede bevægelsesalgoritmer, som Apple har udviklet ved hjælp af data fra over en million timers ægte kørsel og ulykker, sikrer endnu større nøjagtighed. I kombination med Apple Watch udnytter Registrering af ulykke de to enheders styrker til hurtigt at skaffe hjælp til brugeren. Når der registreres en alvorlig ulykke, vil brugerfladen til alarmopkald blive vist på Apple Watch, da det sandsynligvis befinder sig tættere på brugeren, mens opkaldet foretages via iPhone, hvis den befinder sig inden for en rækkevidde, der tillader den bedst mulige forbindelse.

Nødopkald via satellit

iPhone 14-serien introducerer også Nødopkald via satellit, som kombinerer specialudviklede komponenter, der er dybt integreret med software, for at skabe en direkte forbindelse mellem antenner og en satellit. Det gør det muligt at sende beskeder til alarmcentralen, når der ikke er Wi-Fi- eller mobildækning. Satellitter er bevægelige mål med lav båndbredde, og det kan tage flere minutter, før beskederne går igennem.

Se også:  OnePlus giver fuld smæk på opladningen i den nye Nord 2T 5G

Da hvert sekund tæller, anvender iPhone Nødopkald SOS til hurtigt at få styr på en række vigtige spørgsmål for at vurdere brugerens tilstand og vise, hvilken retning vedkommende skal pege telefonen i for at få forbindelse til en satellit. De indledende spørgsmål og opfølgende beskeder videresendes derefter til centre med Apple-uddannede eksperter, som kan ringe efter hjælp på brugerens vegne. Denne teknologi giver også brugerne mulighed for manuelt at dele deres placering over satellit via Find, når der ikke er mobil- eller Wi-Fi-forbindelse, hvilket giver en følelse af tryghed, når man vandrer eller camperer på øde steder. Nødopkald SOS via satellit bliver tilgængeligt for brugere i USA og Canada til november, og tjenesten er gratis i to år.

iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max fås i fire nye farver: dyblilla, sølv, guld og space black. De kan forudbestilles fra fredag den 9. september og vil være tilgængelige fra fredag den 16. september. iPhone 14 Pro fås fra 10.499 kroner, mens iPhone 14 Pro Max koster fra 11.499 kroner


TAGS
iPhone
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S