Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Det googlede danskerne på i 2019

Skoleintra og Folketingsvalg satte deres tydelige præg på danskernes Google-søgninger det forgangne år. Det afslører Googles liste over de meste populære søgninger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er blevet fast tradition, at Google hver jul afslører de mest populære søgninger fra året der gik.

Øverst på listen stryger Aula ind. Afløseren til Forældreintra fik danskerne til tasterne og satte gang i debatten.

Folketingsvalget gik heller ikke ubemærket hen. Googles liste viser, at danskerne i høj grad søger viden om partier og kandidater på nettet.

Tragiske begivenheder som terrorangrebet i Sri Lanka, der ramte familien Holch Povlsen samt branden i Notre Dame-kirken har dog også haft danskernes interesse.

Afdøde personer som ‘Beverly Hills’-stjernen Luke Perry, Ole Stephensen og Master Fatman har også en plads på listen.

De mest googlede ord i 2019. De mest googlede ord i 2019.

I anledning af at vi siger farvel til et årti, giver Google os også listen over de danske og udenlandske personer, der figureret hyppigst i søgefelterne. Rasmus Seebach topper. Den folkekære popsanger har fastholdt danskernes interesse siden han brød igennem i starten af 10'erne, og det gjort ham til årtiets mest googlede dansker- skarpt forfulgt af tunge drenge som HC Andersen, der formentlig har trukket en del søgninger fra turister. To kvinder med lidt forskellig levevej - realitystjernen Mascha Vang og Dronning Margrethe - følger derefter.

De mest googlede danske personer i det seneste årti. De mest googlede danske personer i det seneste årti.
De mest googlede udenlandske personer det seneste årti. De mest googlede udenlandske personer det seneste årti.

Se de globale søgelister og årets Year in Search-video på: Year in Search 2019

Sådan laves Year in Search-listerne

• Year in Search-listerne laves på baggrund af de søgeord, som har haft den største søgetilvækst i det forgangne år (dog med et minimum antal søgninger). Målt på ren volumen vil ‘navigationssøgninger’ som ‘Facebook’, ‘YouTube’ osv. altid være de mest søgte, men de søgninger siger ikke ret meget om året, der er gået. Derfor laves Year in Search ud fra de søgeord, der er ‘trending’, frasorteret bl.a. spam.
• Konkret laves listerne ved hjælp af forskellige både interne og eksterne værktøjer, der viser anonymiserede søgetendenser på et aggregeret niveau. Bl.a. data fra Google Trends, som er et offentlig tilgængelig og gratis værktøj, der viser indekseret søgevolumen på tværs af geografi, tid og søgeord. Her kan alle gå på opdagelse i søgetendenser og sammenhænge på globalt, nationalt og regionalt niveau.
• NB: I modsætning til 2019-listerne er listerne over årtiets mest søgte personer udtryk for det absolutte antal søgninger på personerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere