Home » Bærbar computer » Her er de første Chrome OS-computere
Her er de første Chrome OS-computere

Her er de første Chrome OS-computere

Share

Acer og Samsung bliver de første med maskiner, der kører Googles nye Chrome OS-styresystem. Her er, hvad der er i vente …

Chrome OS præsenteres med al sandsynlighed senere i denne måned, hvor Google afholder sin I/O-konference. Det betyder, at systemet er færdigudviklet, og at pc-producenterne nu får grønt lys til at anvende det. I hælene på præsentationen vil således følge en række nye maskiner.

De første på banen er Acer og Samsung, og detaljer omkring deres første Chrome OS-computere er allerede lækket.

Chrome OS er tiltænkt netbooks og computere af lignende størrelse, og derfor er det heller ikke overraskende, at de første computere med styresystemet inkluderer et par netbooks af mere eller mindre traditionelt format.

Se også:  Telia: Apple sniger sig uden om Samsung i julens salgsræs

Acer ZGB og Samsung ”Alex” er således standardstørrelse 10″ netbooks med netbookens hof-processor Intel Atom – i ”Alex’” tilfælde en 1,5GHz N550 dual core og formentligt det samme i ZGB. Displayet har en opløsning på 1.280×800 pixels hos ”Alex” og 1.366×768 pixels hos ZGB.

[pt id=’2014459′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Acer ZGB.”‘]

Sidstnævnte har hdmi-udgang, mens ”Alex” har 3G, bluetooth, WiFi, webcam og touchpad. Da det er et krav fra Googles side, at Chrome OS-computere har ssd-hukommelse, er begge maskiner udstyret med dette, og der findes desuden 2GB ram i ”Alex”.

[pt id=’2014458′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Samsung ”Alex”.”‘]

Foruden ZGB har Acer også brygget en anden type Chrome OS-maskine sammen. Her er tale om en slags hybrid mellem netbook og tablet, der med al sandsynlighed både får touchskærm og almindeligt tastatur. Processoren er en Tegra 2, som vi kender fra mange tablets, og det forventes, at den vil have usb-porte og hdmi-udgang.

Se også:  Samsung Galaxy Book2 Pro 5G [TEST]: Suveræn letvægtsbærbar med stor skærm og masser af power

Dette er langtfra udtømmende specifikationer for nogen af maskinerne, og vi har formentlig stadig et par overraskelser i vente, når de nye Chrome OS-maskiner kommer på markedet inden længe. Det skal blive spændende at se, om de kan give den hårdt pressede netbook et comeback.


TAGS
Acer
Chrome OS
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S