Home » Styresystem » Her er alt det nye i Windows 10, version 1809
Her er alt det nye i Windows 10, version 1809

Her er alt det nye i Windows 10, version 1809

Share
Her er nyhederne

Funktionsopdateringen omfatter en ny funktion: Udklipsholder-historik, samt en forbedret skærmbillede-funktion og større integration med din smartphone.

Udklipsholderen har fået historik og synkronisering, hvilket er en af de store nyheder. Især, hvis du jonglerer med flere elementer på samme tid. Der findes tredjepartsværktøjer, som gør det muligt at gemme mere end et element ad gangen, men de er tit klodsede og besværlige at bruge.

Tekstbidder mellem pc’er

Her er opdateringen til Udklipsholder omvendt både nem at bruge og, takket være indbygget synkronisering, i stand til at overføre tekstbidder mellem forskellige Windows-pc’er. Læs mere om de nye muligheder i vores trin-for-trin-vejledning på næste side.

Microsoft er også ved at udvikle en opdatering til sin SwiftKey-tastaturapp til Android- og iOS-enheder. Den vil gøre det muligt at bruge udklipsholder-synkroniseringen med en smartphone. I skrivende stund findes et link via indstillingerne for Udklipsholder, men det giver kun mulighed for at få besked, når funktionen er rullet ud, og kun til Android-enheder.

Microsoft har også implementeret appen Din telefon, som har til formål at forbinde din telefon til din pc. For at oprette linket åbner du Start > Indstillinger > Telefon. Klik på ”Tilføj en telefon”. I øjeblikket kan kun én telefon tilknyttes ad gangen, men Microsoft har lovet at understøtte flere enheder i fremtiden.

Du kan knytte din telefon til din Windows 10-pc.

Ejer du en Android-telefon, kan du linke til den og se tekst fra din pc og seneste fotos taget med din telefon på din pc. Du skal bruge en enhed, der kører Android 7.0 (Nougat) eller nyere.

Se også:  Et univers af lagerplads

Ejer du en iPhone, må du indtil videre gøre det ved at sende sider fra din telefon til din pc via Edge-browseren, som du skal installere på din telefon. Når det er gjort, skal du bladre til den pågældende side på din iPhone og trykke på telefonknappen for at vælge, hvilken enhed der skal sendes til.

Microsoft er også begyndt at udrulle en app kaldet Microsoft Launcher for Android og (senere) iOS. Med den får du adgang til din Windows 10-tidslinje på din telefon for at rulle tilbage og finde tidligere tilgængelige filer og websteder.

Få bedre skærmskud

Windows 10’s nye skærmbillede-app er ikke helt rullet ud, men du kan allerede nu bruge den til at behandle skærmbilleder. Klik på Windows-ikonet i venstre bund af startskærmen.

Se også:  Guide: Sådan rydder du op og får mere plads på computeren

Skriv ”klippeværktøj”. Du kan vælge mellem tilstandene ”Frihåndsklip”, ”Rektangulært klip”, ”Vinduesklip” eller ”Fuldskærmklip”, eller du kan klikke på knappen ”Prøv Klip og skitsér”. Du sendes nu til den nye app af samme navn. Her kan du behandle klippet yderligere. Det gemmes i og kan senere genskabes via historikken i Udklipsholderen.

SwiftKey til berøringsenheder

Microsoft har opgraderet SwiftKey til din smartphone, og teknologien kan nu også bruges på touchscreen-enheder med Windows 10. Skærmtastaturet er nu forsynet med SwiftKey, men kun en håndfuld sprog understøttes i øjeblikket, herunder engelsk.

Du kan svirpe fra bogstav til bogstav for hurtigt at skrive et ord, samt udnytte muligheden prædiktiv tekst (forslag vises over tastaturet, mens du skriver) og maskinindlæring, som skal være slået til under opsætning. Derefter vil funktionen langsomt begynde at tilbyde bedre forslag, efterhånden som du bruger den.

Med skærmtastaturet kan du skrive med svirp over tasterne.

Hurtig tastaturadgang

For hurtigere adgang til tastaturet skal du højreklikke på Proceslinjen og vælge ‘Vis knap på berøringstastatur”, og tryk derefter på ikonet, som vises i Meddelelsesområdet, for at få tastaturet op på skærmen.
Du finder nogle nyttige ekstraknapper: En til indstillinger, som gør det muligt at ændre tastaturtypen, plus adgangssprog og indstillingerne for skrivning. Derudover finder du en praktisk Udklipsholder-knap, der åbner Udklipsholder-historikken, hvis du har aktiveret funktionen.

Opbyg dit klip-bibliotek
1 Slå den til

Funktionen Udklipsholderhistorik er som standard deaktiveret. Gå til Start > System > Indstillinger > Udklipsholder. Slå skyderen ved ”Oversigt over udklipsholder” til. Nu gemmes elementer (op til 4 MB), som du kopierer,
automatisk til Udklipsholderen.

2 Fortsæt som normalt

Udklipsholder vil fungere på samme måde som altid: Ctrl + C for at kopiere eller Ctrl + X for beskæring, og derefter Ctrl + V for at indsætte sidste emne, der er kopieret til Udklipsholderen. Men den gemmer alle kompatible elementer, som du har kopieret til det.

3 Brug Udklipsholderens historik

Når du er klar til at indsætte i et tidligere kopieret emne, trykker du på Windows-tasten og V-tasten. Udklipsholderens oversigt vises i Meddelelsesområdet eller ved markørpunktet. Listen viser seneste element først med dato og klokkeslæt. Klik på et for at indsætte det.

4 Administrer listen

Kør musen over et element og få vist to ikoner: et kryds og en nål. De fungerer som elementerne i en jumpliste. Klik på ”X” for at fjerne elementet fra din oversigt eller brug nålen til at fastgøre den permanent øverst på listen for nemmere og hurtigere adgang.

5 Synkroniser Udklipsholder

Du kan dele tekstklip mellem dine pc’er. Åbn Start > Indstillinger > System > Udklipsholder. Slå skyderen under ”Synkroniser på tværs af enheder” til. En mulighed for auto-matisk synkronisering vises. Af sikkerhedsårsager bør du ikke tillade denne mulighed.

6 Synkroniseringen i gang

Gentag processen på dine andre enheder. Kopierer du tekst, synkroniseres den automatisk med de andre, medmindre du har slået den automatiske funktion fra. I så fald åbner du Udklipsholder, finder et tekstelement og klikker på sky-ikonet for at synkronisere.

TAGS
opdatering
Tips og tricks
Windows 10

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S