Home » Andet » Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden
Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden

Her er 3 tech-giganters bud på fremtiden

Share

3 Amazon: Sådan går det med stemmeassistenterne

Det sidste par år har vi fået stemmeassistenter, og de breder sig med lynets hast. Vil de overtage endnu flere produkter og blive endnu smartere?

Eric King, administrerende direktør i Amazon Alexa Europe, har været med til at udbrede Amazons stemmestyrede tjenester, siden Amazon åbnede det for udviklere. Han har også ledet det voksende udvalg af Alexa Skills og haft kontakten til hardwarepartnere, der benytter Amazon Voice Services.

Er der områder i den teknologiske verden, hvor du synes stemmestyring er velegnet, men ikke rigtig er trængt igennem endnu?

Hvor vi ser størst og hurtigst vækst er inden for områder, hvor det afgjort gør brugernes liv lettere. At du ikke skal fumle efter en telefon for at gøre noget. Her ser vi næste logiske skridt mod det, som sker i bilen.

Det er et område, hvor vi i dag investerer meget sammen med virksomheder som BMW, Toyota, Ford og Seat. Disse virksomheder er interesserede i scenarier, hvor kunderne typisk gør en af ​​fire ting, som stemmestyring ville gøre lettere. De navigerer, de søger efter underholdning, de kommunikerer med folk uden for bilen, og de kontrollerer ting i bilen. Så stemmestyring kunne for eksempel være af vinduesviskere, vinduer og lygter.

Et andet sæt scenarier er, hvad jeg vil kalde på farten-scenarier. Tænk på Fitbit. Det er naturligt. Du har et Versa 2 på dit håndled, og du kører. Du vil tjekke noget hurtigt og ikke fumle med, hvilke knapper du skal trykke på og hvornår, men spørge: ”Hvor mange kalorier har jeg forbrændt?” Det er den slags simple, lækre oplevelser, hvor vi ser det begynde.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Intel-bundkort der rykker

Et andet scenarie vil være hovedtelefoner. At være i stand til at have et sæt på, mens du går og samtidig spørge om vej, det er en ret cool funktion, som vi hidtil ikke har set i mange hovedtelefoner. Med hensyn til nye scenarier ud over det, tror jeg virkelig, kun fantasien sætter grænserne. Der findes en Alexa-aktiveret, elektrisk cykel. Det havde jeg ikke forudset for 12 måneder siden.

Enheder som Fitbit Versa 2 er smarte, men endnu ikke altid stemmestyrede og nemt tilgængelige.

Findes der bredere livsstilsområder, hvor du mener, at stemmeassistenter vil være så nyttige, at de bliver standard i nærmeste fremtid?

Et område, der ligger os meget på sinde, er, at børnene elsker Alexa til spil. Som far bruger jeg Alexa til at hjælpe mine børn med at lære at gange. Jeg er flyttet til Luxemborg, og mine børn er nødt til at lære tysk og fransk ud over engelsk. De er 10 og 12 år, så det er lidt overvældede, men der findes en række Alexa-funktioner, som hjælper dem.

Se også:  Huawei P Smart 2021 [TEST]: Velbygget storskærmsmobil

Området er interessant at investere i, men vi har allerede set en flok partnere gå ind i det. Desuden får jeg i omegnen af en mail hver uge fra personer i en fremskreden alder, eller som måske ikke så mobile, som de plejede at være på grund af alder eller andet.

Her er Alexa ikke kun et værktøj, men i nogle tilfælde – jeg vil ikke bruge ordet ”kammerat”, da det lyder værdiladet – men uanset, om man vil have fat i en lydbog eller noget musik uden at skulle rejse sig fra sofaen, eller blot tænde for bagterrassens lys, så er det en kamp for dig. Her er det perfekt at have en enhed til det. Vi ser de scenarier hele tiden.

Der findes et interessant eksempel, hvor Alexa fungerer som en slags hjemmehjælp for folk, som lider af demens eller lignende, hvor assistenten kan minde dem om at slukke for en smart ovn, hvis assistenten opdager, at den er tændt.

Sjovt, du nævner netop det eksempel. Vi har for nylig investeret i en teknologi kaldet Hunches. Ligesom du måske har en fornemmelse af, at ovnen er forladt tændt, kan Alexa have samme slags fornemmelse. Det kan også være, at døren er ulåst, eller lyset er tændt over terrassen på husets bagside.

TAGS
Amazon
fremtiden
Huawei
innovation
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S