Home » Samfund » Her er 10 teknologier, som vil forandre vores liv de kommende år
Her er 10 teknologier, som vil forandre vores liv de kommende år

Her er 10 teknologier, som vil forandre vores liv de kommende år

Share

I 2030 vil vi have digitale skytsengle til at beskytte os mod hackere og smart-tøj til at styrke vores kropsholdning. Samtidig vil kunstig intelligens hjælpe os med at udvælge venner, der bidrager positivt til vores mentale sundhed. Sådan lyder ‘spådommen’ fra digitale frontløbere, de såkaldte ”early adopters”, i en global rapport fra Ericsson ConsumerLab

Snart vil digitale skytsengle vogte over dit privatliv, mens smart-tøj i form af ‘body bots’ vil styrke din positur og hjælpe dig med at have en god kropsholdning gennem hele dagen. Det er blot nogle eksempler på de intelligente løsninger, som forbrugerne forventer vil være en realitet inden for 10 år.

Det fremgår af den årlige globale rapport “10 Hot Consumer Trends” fra Ericsson ConsumerLab, der har spurgt en række særligt teknologiparate forbrugere, hvordan de tror, at teknologien vil påvirke vores liv i 2030.

“Ved at tale med digitale frontløbere, får man en idé om, hvad der senere hen kan blive hverdagen for flertallet. Den her rapport kigger frem mod 2030 og gør op med fortidens idé om cyberspace som en virtuel parallelverden. I stedet peger den på en virkelighed , hvor det fysiske og digitale smelter endnu mere sammen og til sidst bare bliver hverdag,” siger Niclas Backlund, landechef for Ericsson.

10 teknologiske trends, som vil forandre hverdagen i 2030

1. Din mor kommer aldrig til at rette på din kropsholdning igen

76 pct. forudser, at smart-tøj kommer til at sikre en sund kropsholdning ved hjælp af ‘body bots’, mens du bærer tøjet. Det er altså slut med en krumbøjet ryg foran computeren og formaninger fra din mor, som et resultat deraf.

2. Digitale skytsengle skal forhindre ubudne gæster i at stjæle dine oplysninger

Tre ud af fire adspurgte early adopters forventer, at digitale skytsengle i fremtiden vil sikre privatlivets fred. Det vil sige, at du i både det virkelige og det digitale liv kan blive sikret af digitale beskyttelsesmekanismer, som skal narre overvågningskameraer og blokere elektronisk snageri.

3. Din nabos uhyggelige schæferhund bliver digital

I 2030 bliver det op til elektroniske vagthunde at advare kvarterets naboer om ubudne gæster i og omkring dit hus. Det påpeger 78 pct. af de adspurgte i rapporten.

4. Klimaforandringer indtager din telefon

Varmere temperaturer, store regnskyl og tiltagende tørke. Klimaforandringer betyder mere ekstremt vejr, og 82 pct. forventer, at digitale enheder i fremtiden vil dele data og advare om eksempelvis lokale regnskyl.

5. Hjemmearbejde uden ubudne gæster og lyde

79 pct. af de adspurgte tror, at hjemmearbejde kan blive langt mere gnidningsfrit. I fremtiden vil smarte højtalere nemlig danne støjreducerende “vægge” omkring hjemmekontoret – så er det slut med børn og kæledyr, der forstyrrer web-mødet.

6. Nu kan vi alle blive ‘The Wolf of Wall Street’

I fremtiden bliver det nemmere at investere børneopsparingen i de helt rigtige aktier og obligationer. Mere end otte ud af 10 forudser nemlig, at automatiserede økonomistyringssystemer kommer til at forklare og styre, hvordan dine investeringer håndteres.

7. Slut med Netflix-afbrydelser

Forbindelsesmålere vil i fremtiden være i stand til at guide dig til de steder, hvor internetforbindelsen er allerbedst. Hele 83 pct. af de adspurgte forventer derfor, at de aldrig mere vil være uden signal.

8. Aldrig har det været nemmere at leje et tæskehold

Flere end ni ud af 10 forventer, at teknologi i højere grad vil blive brugt til ondsindede formål. Af de personer, der i dag anvender AR- og VR-teknologi, efterspørger 37 pct. såkaldte ‘baddie-bots’, der kan trænes i at udføre indbrud eller angribe andre mennesker.

9. Dit personlige drømmespil

62 pct. mener, at spilkonsoller i fremtiden vil fremstille helt nye, originale spil baseret på de spil, du allerede spiller i forvejen. En ‘cross over’ af FIFA og World of Warcraft har derfor aldrig været tættere på.

10. Endelig slipper du for irriterende venner

Omkring syv ud af 10 mener, at kunstig intelligens på sociale netværk vil forstå din personlighed langt bedre og på baggrund af det opbygge en vennekreds, der er godt for dit mentale og fysiske velbefindende.
Om undersøgelsen

Rapporten er baseret på et websurvey, foretaget blandt 7627 særligt teknologiparate – såkaldt “early adopters” – bosiddende i 15 store byer i alderen 15-69 år. Respondenterne er personer, som jævnligt anvender ‘augmented reality’ (AR), ‘virtual reality’ (VR) eller virtuelle assistenter eller har intentioner om at anvende disse teknologier i fremtiden.


TAGS
Ericsson

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S