Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her bor landets værste bilister

Baseret på tal og statistikker fra over 100.000 sammenligninger på Samlino.dk, kan vi nu vise hvor i landet de bedste og værste bilister bor – og meget mere.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Har du også tit undret dig over andres kørsel, når du cruiser rundt på de danske landeveje? Så er du formentlig ikke den eneste, og nu kan du endelig få svar på, hvor de bedste og værste bilister bor.

Samlino.dk har fremskaffet en masse tal, der bygger på over 100.000 opslag gennem deres hjemmeside og offentlige databaser.

Undersøgelsen viser at østjyderne har landets dyreste bilforsikringer med en gennemsnitlig pris på 7.481 kroner. Nordsjællænderne har flest skader, mens bilisterne på Fyn og Sønderjylland kører pænest.

Desuden er de mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene.

Østjyderne er de dyreste

Hvis vi dykker ned i tallene, er forsikringsprisen for østjyder i gennemsnit 17 % højere end bilisterne i Sønderjylland. Faktisk koster det i gennemsnit 7.481 kroner om året at have en bilforsikring i Østjylland.

Fordelingen i de andre landsdele er således: Østjylland (7.481 kroner)København og omegn (7.105 kroner), Nordsjælland (6.963 kroner), Fyn og øerne (6.778 kroner), Midt- og Vestjylland (6.733 kroner), Nordjylland (6.688 kroner) og Sjælland, Lolland, Falster og Møn (6.484 kroner).

Mange skader i Nordsjælland

Bilisterne registrerer rigtig mange skader i Nordsjælland, hvor der er 19 % flere skader i den del af landet i sammenligning med Fyn og Sønderjylland.

Den gennemsnitlige antal indtastede skader gennem de sidste 7 år er på 0,32, hvor det værste område i Nordsjælland var Værløse med 0,43 antal skader per bil gennem de sidste 7 år.

Modsat har vi Fyn, hvor det bedste sted på øen blev Faaborg, Aarup og Otterup med kun 0,2 per bil.

Hvis vi kigger på gennemsnittet i forhold til landsdelene ser det således ud: Østjylland (0,3), København og omegn (0,29), Nordsjælland (0,32), Fyn og øerne (0,27), Midt- og Vestjylland (0,3), Nordjylland (0,31), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (0,28) og Sønderjylland (0,27)

Danmarks mest erfarne bilister

Hvis man ser på det antal år, bilisterne i de forskellige landsdele har haft bilforsikring ser vi, at bilister i Nordsjælland i gennemsnit har haft en bilforsikring i 18 år. Det er 33 % højere sammenlignet med bilister i København og omegn.

Området med mindst erfarne bilister blev København N med 5,5 år i gennemsnit, mens området i Nordsjælland med flest rutinerede bilister blev Ålsgårde med 26,3 år i gennemsnit.

Hvis vi spreder det mere ud og kigger på landsdelene, så fordeler de sig således: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

Landets dyreste biler

Desuden findes de dyreste biler i landet ligeledes i Nordsjælland, og bilerne er i gennemsnit 14 % dyrere end bilerne på Fyn og øerne. En bil koster i gennemsnit 353.000 kroner i Nordsjælland, hvor de dyreste biler findes i Lynge med et gennemsnit på 447.000 kroner. Mens de billigste gennemsnitlige biler finder vi på Fyn nærmere bestemt i Munkebo, hvor en bil koster omkring 263.000 kroner.

Sådan fordeler det sig på landsdelene: Østjylland (333.000 kroner), København og omegn (331.000 kroner), Nordsjælland (353.000 kroner), Fyn og øerne (309.000 kroner), Midt- og Vestjylland (334.000 kroner), Nordjylland (320.000 kroner), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (325.000 kroner) og Sønderjylland (324.000 kroner)

De ældste biler i Danmark

De ældste biler holder parkeret på Fyn og på de omkringliggende øer, hvor de er 18 % ældre sammenlignet med biler i København og omegn. Den gennemsnitlige bil er 9,2 år på Fyn, hvor de ældste biler hører til i Nørre Aaby med en alder på 12,3 år. De nyeste eller yngste biler er i Smørum med en gennemsnitlig alder på 6,4 år.

Vi tager igen og slår Danmarks kortet op og sammenligner de forskellige landsdele med hinanden: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

Billigere bil, færre skader

Samlino.dk har også kigget lidt på de specifikke prisklasser, og hvordan skaderne fordeler sig. Det er noget overraskende de billigste biler (mellem 0 – 100.000 kroner), der har færrest skader, hvis vi kigger på gennemsnitlige skader de sidste 7 år. Der er 0,23 skader i gennemsnit for den prisklasse, mens biler (mellem 200.000 – 400.000 kroner) har flest. Her er der 0,32 skader i gennemsnit for de sidste 7 år – så her oplever de 28 % flere skader end tilfældet for den billigste prisklasse. De dyreste biler (over 1 million) har i gennemsnit haft 0,25 skader gennem de sidste 7 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere