Home » Internet » Hent gratis musik fra nettet
Hent gratis musik fra nettet

Hent gratis musik fra nettet

Share

Midt i den danske sommerferie så en ny, dansk musiktjeneste dagens lys med mere end 3 millioner gratis numre i databasen

Bibzoom er navnet og refererer til det faktum, at det er opstået som et samarbejde mellem en række af landets biblioteker.

Derfor er det også helt gratis at anvende for danske borgere, der bor i en af de mange kommuner, hvis biblioteker har tilmeldt sig tjenesten.

De kan så til gengæld hente alt lige fra Metallica og Miley Cyrus til Marie Frank og Miles Davis ned på computerens harddisk til fri aflytning.

Bibzoom fungerer ligesom en almindelig netbutik, hvor du føjer gratis varer til indkøbskurven for til sidst at hente musikken ned.

Det kan enten gøres i form af en komprimeret ZIP-fil, som bagefter skal pakkes ud og føjes til din musikafspiller, eller du kan klikke på numrene enkeltvis og gemme dem i din musikmappe.

Se også:  Creative Sound Blaster GC7 [TEST]: Et cockpit til lydkontrol
[pt id=’2010549′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”BibZoom.dk”‘]

Numrene er WMA-kodede i høj kvalitet på 192 kbit/s og kommer derfor rigtig godt ud ad højttalerne. De er også DRM-beskyttede for at forhindre ulovlig kopiering.

Med de rette indstillinger af din medieafspiller, eksempelvis Windows Media Player, virker numrene dog som en almindelig del af din musiksamling og blander sig frit imellem de numre, som ikke er beskyttede.

Konkurrencedygtig newbie

Den nye tjeneste er i direkte konkurrence med tjenester som TDC’s Play. Ud over at downloade millioner af musiknumre, kan de nemlig også afspilles direkte på hjemmesidens streaming-sektion.

Her kan du løbende føje nye numre til dine egne playlister, som kan gemmes fra gang til gang.

Der kan dog endnu ikke byttes rundt på rækkefølgen af numrene, når først de er tilføjet en playliste. Men selve målsætningen om at bringe det bedste fra online-musikverdenen til brugerne fortjener ros.

Se også:  Harman skruer op for musikken og ned for miljøbelastningen

Spørgsmålet er nu, om nettets musikelskere for alvor er blevet vænnet fra besværet med selv at skulle føje filerne til sine foretrukne medieafspillere i ny og næ – en funktion som har gjort iTunes så populær.

[pt id=’2010551′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”BibZoom.dk”‘]

Hvis ikke, er der i hvert fald kommet et rigtig brugbart, gratis alternativ til både andre lovlige musiktjenester og de mange ulovlige downloads, som har præget musikbranchen, siden internettet slog igennem for alvor.

Bibzooms downloads er med DRM-beskyttelsen forbeholdt Windows-pc’ere, mens Mac og Linux-brugere må ty til sidens streaming-player.

På sigt er det meningen, at det også skal være muligt at se streamede film via Bibzoom, og med den velsmurte start, tjenesten har fået, er det formentlig endnu en funktion, vi kan se frem til med glæde.

» www.bibzoom.dk


TAGS
biblioteker
bibzoom
download
drm
Guide
iTunes
musik
musiktjeneste
streaming
tdc Play
Tips og trick
WMA
zip

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S