Guide: Få et helt sikkert Windows 10

Guide: Få et helt sikkert Windows 10

Share

Windows 10 er i det store og hele godt skruet sammen, men der er lige nogle indstillinger, du bør pille ved, hvis du ønsker at bevare dit digitale privatliv.

Windows 10  har været et gratis opgraderingstilbud til Windows 7- og Windows 8.1-brugere. Det er dejligt at blive tilbudt den nyeste software uden at skulle betale en krone, men der er et par indstillinger for dine personlige oplysninger, som du bør justere, når du har opgraderet.

Der er ikke noget skummelt i det, men med installeringen af Windows 10 bliver en række standardindstillinger aktiveret, som giver Microsoft oplysninger om, hvordan du bruger din pc.

Kynikere kan sige, at det er den pris, vi betaler, for at få en gratis opdatering, men det er nemt at ændre indstillingerne, så du kun deler de oplysninger, du ønsker.

Ønsker du ikke at dele noget, viser vi dig, hvad du skal gøre. Det tager ikke lang tid, og når du er færdig, kan du nyde Windows 10 uden bekymringer.

Se også:  Guide: Hent og rediger YouTube-videoer

DT12_win10_00

Privatliv generelt
Klik her for at få oplyst de generelle privatlivs-indstillinger. Du kan ændre, hvordan Windows 10 må holde øje med dig, og hvad du skriver.

Sted
Her ændrer du, hvordan Windows 10-styresystemet overvåger dig. Bruger du ofte apps som Kort og Vejr, kan du stadig bruge dem med sted-sporing slået fra, men du skal
indtaste dit postnummer først.

Tale, håndskrift og indtastning
Her er indstillingerne for, hvordan den virtuelle assistent Cortana lærer dit brug af computeren. Det lyder smart, men er du bekymret for dit privatliv, så slå det fra her.

Find indstillinger
Denne søgeboks er brugbar, hvis du støder på en side fyldt med indstillinger, og du vil finde noget bestemt. Bare indtast, hvad du leder efter, og Windows leder dig på vej.

Skydeknapper
Slå en indstilling til eller fra. De fleste kan du fint slå fra, men enkelte kan forhindre programmer i at arbejde korrekt.

Se også:  Det er slut med Lumia-mobiler

Microsoft-reklamer
Klik på dette link for at åbne en webside, hvor du kan vælge flere mulig-heder for at slå Microsofts målrettede annoncering fra.

Ordknuser

Windows-apps
Apps og programmer, som du hen-ter og installerer fra Microsoft Store. Microsoft inkluderer også en række præ-installerede apps i Windows 10.

Annonce-ID
Et anonymt ID, som Microsoft tildeler din konto, og som holder øje med, hvad du interesser dig for, og derefter kan målrette annoncer efter disse interesser.

Cortana
En virtuel assistent i Windows 10, som hjælper dig med at søge ved hjælp af mikrofonen. Hun virker endnu ikke i Danmark.

1 Start med begyndelsen
Under installationen kan du justere i de personlige indstillinger. Windows 10 vil spørge, om du vil bruge “Hurtig konfiguration”, og selv om det er fristende, så klik på ”Tilpas” for at slå dem fra. Vi forklarer nærmere i næste trin. Har du valgt “Hurtig konfiguration”, så fortvivl ikke. Du kan ændre det senere.

DT12_win10_01

Del denne