Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Helt ny løsning til mobilbetaling

Mobiltelefonen smelter nu sammen med betalingskortet, så du kan betale med kun få klik. Det sker med den digitale tegnebog Paii, der lanceres i dag og åbner en række nye muligheder for mobilbetaling i Danmark.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nu kan danskerne for alvor begynde at betale med mobilen. I dag lancerer teleselskabernes fælles selskab, 4T Mobile Payments, mobilpungen Paii.

Paii er en app, der fungerer som en digital tegnebog på mobilen. I første omgang kan du bruge Paii til at betale i onlinebutikker og via sms-betaling, og fra forventet slutningen af marts begynder Paii at blive integreret i TDCs fysiske butikker. I løbet af 2014 er forventningen, at danskerne kan betale med Paii i en række fysiske butikker.

Paii er udviklet, så den kan integreres i fysiske butikker med flere forskellige teknologier – blandt andet NFC, der er trådløs betaling med mobilen. Dermed rummer Paii et helt andet potentiale for mobilbetaling i detailhandlen end de nuværende løsninger til pengeoverførsel fra mobil til mobil.

”Paii er fremtidens digitale tegnebog, der kommer til at revolutionere danskernes mobile muligheder. I første omgang tilbyder vi en løsning, der smelter mobilen og betalingskortet sammen og gør det muligt at betale med mobilen med kun få klik. På sigt har Paii potentiale til at rumme både vores kreditkort, loyalitetskort og medlemskort,” siger direktøren for Paii, Peter Bredgaard.

Fuld handlefrihed med få klik

For at betale med Paii skal man verificere sig én gang med NemID, og derefter kan man bruge mobilen til betaling med en selvvalgt firecifret kode. Man kan også bruge Paii til at overføre penge til andre Paii-brugere, og endelig giver Paii mulighed for at bruge arbejdstelefonen til at betale via sms, uden at det bliver trukket over telefonregningen.

Lanceringen af Paii betyder, at vi er et stort skridt tættere på fremtidens mobile betalingsform, understreger fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Hun har store forventninger til den mobile pung.

”Der er ingen tvivl om, at mobilen vil spille en stadig større rolle i vores liv, og at der ligger et kæmpestort potentiale i også at gøre vores forbrug mobilt. Der kommer ikke til at gå mange år, før de utallige plastikkort, vi slæber rundt på i dag, er historie, og vi kommer til at forklare den næste generation, hvad en pung er, ligesom vi i dag gør med kassettebåndet,” siger Liselotte Lyngsø.

Her kan du bruge Paii

Du kan allerede i dag betale med Paii i en lang række onlinebutikker. Du kan blandt andet købe e-bøger hos Saxo.com, modetøj hos Smartguy.dk, løbesko på Løbeshop.dk eller elektronik på MyTrendyPhone.dk. Fra forventet slutningen af marts begynder Paii at blive integreret i TDC’s butikker. Og det er kun begyndelsen. I løbet af 2014 vil Paii være klar til brug i endnu flere onlinebutikker – og i flere fysiske butikker.

10 facts om Paii

1. Hvad er Paii?
Paii er danskernes nye mobilpung. Paii gør det muligt at betale med mobilen – hurtigt, enkelt og sikkert – i stedet for at skulle finde betalingskortet frem.

2. Hvad kan jeg med Paii?
Betale i onlinebutikker og apps, der er tilknyttet Paii
Overføre penge til andre Paii-brugere
Betale via SMS – også uden det går over din eller din arbejdsgivers telefonregning
Og inden længe er Paii også klar til brug i fysiske butikker.

3. Hvordan kommer jeg i gang?
Du registrerer dig på paii.dk, verificerer dig med NemID én gang og vælger her din personlige Paii-pinkode. Du kan med fordel tilknytte et betalingskort (Visa/Dankort, Mastercard, Visa Electron eller Maestro) til din Paii-konto eller bare vælge at trække pengene over din telefonregning.

Derefter downloader du Paii-app’en fra App Store eller Google Play. Så er du klar til at betale med Paii.

4. Hvordan betaler jeg med Paii?
Med Paii slipper du for lange og besværlige betalingsprocesser, hvor du skal jonglere med kortnummer, udløbsdato og sikkerhedskode. Når du betaler med Paii, skal du blot taste dit mobilnummer i online-butikkens betalingsvindue og godkende med din personlige Paii-pinkode. Enkelt, sikkert og hurtigt.

Du kan købe for op til 7.500 kr. per betaling, hvis du har tilknyttet et betalingskort til din Paii-konto, og for op til 225 kr. per betaling, hvis pengene trækkes over telefonregningen.

5. Hvem står bag Paii?
TDC, Telenor, Telia og 3 – en samlet dansk telebranche, der sammen har stiftet Paii.

6. Hvem kan bruge Paii?
Alle danskere over 18 år med et NemID og en smartphone med iOS- eller Android-styresystem har mulighed for at bruge Paii.

7. Er Paii sikkert?
Paii er lige så sikkert at bruge som dit betalingskort. Der er ingen kortoplysninger, der kan aflures og misbruges, og intet plastikkort, der kan kopieres. Du identificerer dig med NemID, når du tilmelder dig, og vælger din egen firecifrede pinkode, som du skal indtaste, når du handler med Paii. Paii kan ikke benyttes til betaling med stjålne betalingskort. Alle dine data opbevares sikkert, og der er ingen følsomme data på selve mobilen. Vi overvåger løbende sikkerheden og kan gribe ind og lukke din konto, hvis vi ser mistænkelige overførsler.

8. Hvor mange penge kan jeg overføre eller handle for?
Du kan overføre til andre Paii-brugere og handle for op til 100.000 kr. om året og op til 7.500 kr. per betaling, hvis du har tilknyttet et betalingskort. Du bestemmer selv, hvor meget du vil indsætte på din Paii-konto, som kan rumme op til 15.000 kr. ad gangen. Du kan også vælge automatisk optankning til din Paii-konto, så du slipper for at skulle overføre manuelt. Læs mere om beløbsgrænser og automatisk optankning på www.paii.dk.

9. Hvad koster det at bruge Paii?

Det er helt gratis at få Paii på din mobiltelefon, og der er ingen omkostninger ved at indsætte penge på din konto eller overføre penge til andre Paii-brugere. Som det er tilfældet med andre betalingsmidler, kan du i nogle butikker blive opkrævet et mindre gebyr, når du benytter Paii. Hvis butikken opkræver et gebyr, skal det fremgå tydeligt, inden du godkender betalingen. Anvender du Paii via SMS, koster det almindelig SMS-takst.

10. Hvad sker der, hvis min mobiltelefon bliver stjålet, når jeg bruger Paii?
Så skal du med det samme spærre din konto på paii.dk under ”Mit Paii” eller ved at kontakte Paiis kundeservice på 70 30 14 40. Din personlige Paii-pinkode sikrer dig imod, at uvedkommende får adgang til din Paii-konto. Husk også at spærre din telefon hos din teleoperatør, hvis du mister den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere