Helt ny Firefox-browser er hurtigere end Chrome

Helt ny Firefox-browser er hurtigere end Chrome

Share

Firefox Quantum er den største opdatering af Mozillas browser i 13 år. Den er dobbelt så hurtig som den forrige version og byder på bedre sikkerhed samt nye funktioner

Chrome har taget en enorm bid af browser-markedet, og er i dag det foretrukne valg, når vi går på nettet. I en ikke så fjern fortid var det dog Firefox, der dominerede markedet. Som non-profit-organisation kan det være svært at følge med en kolos som Google, så Firefox har stået i skyggen af Chrome nogen tid. Nu vil Mozilla, som står bag Firefox, imidlertid vinde det tabte tilbage.

Med Firefox Quantum har de givet browseren en gennemgribende overhaling. Den er først og fremmest blevet hurtigere. Faktisk dobbelt så hurtig som den foregående version, Firefox 52, og i følge Mozilla hurtigere, eller i hvert fald mindst ligeså hurtig, som Chrome.

Se også:  4 gode gratis programmer

Og det er ikke kun på dyre high-end-pc’er med masser af ram man kan mærke forskellen. Også på helt billige maskine skal det forbedringen være til at føle.

Tag screenshots af hele websiden

Også sikkerheden er optimeret, blandt i form af bedre sandboxing og mere et mere overskueligt sikkerhedsinterface. 

Dertil kommer nye funktioner som eksempelvis Page Shot, der giver mulighed for at tage screenshots af en helt webside og ikke bare den synlige del. På den måde kan du gemme hele artikler, så de kan læses offline senere.

Firefox Quantum kan hentes til Windows, Mac og Linux nu – hent browseren her. Opdaterede mobil-versioner er også på vej, og der kommer også en ny version af Firefox Focus, Mozillas privatlivs-fokuserede browser.    

Se også:  Alt om DATA fylder 35 år!

 

Del denne