Hellere lille og vågen end …

Hellere lille og vågen end …

Share

Western Digital har lige sendt sin 2,5″ interne sata2-harddisk på gaden. Den har en kæmpe kapacitet og er lynhurtig

Din computers lager, bedre kendt som harddisken, er meget ofte en akilleshæl rent ydelsesmæssigt. En langsom harddisk kan i sjælden grad sløve din computer ned, og derfor er det også der, at du altid med stor fordel kan opgradere og med det samme få en langt bedre ydelse af hele computeren.

Det er dog ikke helt almindeligt at skifte harddiske ud på den bærbare, men nu er der kommet et argument, der kan være svært at komme uden om. Navnet er WD7500BPKT Scorpio Black 750GB. Det er en 2,5″-disk, der både er lynhurtig, stille og ret billig.

Den er naturligvis rettet mod laptop-markedet, men hvis du har en stationær computer, er der intet i vejen for, at du monterer Scorpio Black i den, hvis du altså har mulighed for at få gjort den fast i dit stationære monster.

Disken er en 7.200rpm harddisk, der er bygget til at give en rigtig god ydelse, hvilket også er nødvendigt – for rent ydelsesmæssigt kæmper den mod de fremadstormende ssd’er.

Derudover er den udstyret med blandt andet Western Digitals egen Advanced Format-teknologi, der er med til at beskytte og overvåge data på harddisken. Så risikoen for at miste data skulle være meget lille på denne harddisk.

Her kommer så tallene

Vi kunne ikke teste, om harddis-ken virkelig er bedre til at beskytte data, end andre harddiske er, men vi kunne teste, hvor god en ydelse harddisken havde, og det var så, hvad vi kastede os over.

Vi startede med at udvælge 2.389 filer fordelt på 363 mapper med en samlet størrelse på 8.71GB. Filerne var alle placeret på en anden fysisk harddisk, hvorfor dens læsehastighed naturligvis spillede ind. Denne opgave klarede harddisken på 4 minutter og 53 sekunder, hvilket gav os en datahastighed på 29,7MB/sekund.

Vi valgte nu filer fra en anden fysisk harddisk, og denne gang fandt vi 23.086 filer fordelt på 2.718 mapper med en størrelse på 6,29GB. Opgaven blev denne gang klaret på 13 minutter og 2 sekunder. Denne gang var hastigheden på 8MB/sekund.

I begge ovenstående tilfælde spiller de harddiske, vi kopierer fra, en kæmpe rolle, hvorfor vi gentog processen. Denne gang kopierede vi dog internt på disken.

Opgaven med at kopiere de 8,71MB tog denne gang 3 minutter og 47 sekunder, hvilket giver en hastighed på 38MB/sekund, mens de 6,29GB blev kopieret på 6 minutter og 2 sekunder, det vil sige 17MB/sekund. Forskellene i hastighederne skyldes naturligvis forskellene i filstørrelser, men disse test giver en god ide om, at disken faktisk er ret hurtig.

Derefter sendt vi den igennem HD Tune Pro 4.6, og her kunne vi måle en gennemsnitlig læsehastighed på 94,2MB/sekund, adgangstider på 16,1 ms og en burst rate på 179,5MB/sekund.

Det vigtigste vi lærte af HD Tune Pro, er, at Scorpio Black er meget konsistent i ydelse, og forskellene mellem vores målinger og HD Tune Pro skal ikke undre. Vi måler på forskellige måder, og hvis vores filer primært havde været store filer eller primært små filer, ville vores testresultat have været anderledes.

Som det er nu, så tyder såvel vores målinger som HD Tune Pro 4.6 på, at vi her har en lynhurtig harddisk, der i læseopgaver næsten kan måle sig med ssd-enheder.

WD7500BPKT
  • Funktionalitet
  • Pris

Alt om DATA siger

En dejlig hurtig harddisk, der virkelig gør det interessant at opgradere harddisken i den gamle laptop.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne