Helbred Windows 7

Helbred Windows 7

Share

Bliver din Windows 7 langsommere og langsommere allerede? Fortvivl ikke: Alt om DATA forklarer, hvordan du genvinder ydelse, som var det en helt ny computer – og derefter sætter farten yderligere op

Der er meget at lovprise Windows 7 over, ikke mindst de mange ydelsesforbedringer i forhold til Vista: Det nye operativsystem er hurtigere, mindre ressourcekrævende, har bedre designet sikkerhed og indeholder mange nye produktivitets-styrkende egenskaber.

Hvis du begyndte at bruge Windows 7 tidligt, så har du dog måske bemærket, at et enkelt gammelt problem stadig består. Jo mere du bruger din computer, tilføjer og fjerner programmer, jo mere sandes systemet til, og jo langsommere og mere ustabilt bliver det med tiden.

Du er nødt til at behandle problemet og afgifte din computer regelmæssigt for at fjerne resterne – men hvordan, helt præcist? Hvilke områder af Windows 7 er mest udsatte for denne gradvise nedbrydning? Er der noget værktøj eller nogle benchmarks, du kan bruge til at afsløre problemområder? Hvor meget kan alt dette rod overhovedet sinke dig, og hvilken måde er den bedste til at fjerne det hele og genetablere dit systems optimale ydelse?

Da vi researchede denne artikel, stod en ting klart. Windows 7 er meget anderledes internt fra Windows XP, og vi kunne ikke ganske enkelt antage, at gamle tricks, såsom optimering af tjenester, ville virke på samme måde.

Hvad vi havde brug for, var at designe en test, noget som ville afsløre helt præcis, hvorfor Windows 7 systemet blev langsommere over tid og hjælpe med at afdække den bedste måde at genvinde den indledende ydelse, en ny computer har. Det er præcis, hvad vi gjorde.

Brug ikke al din tid på at stirre på opstartsskærmen – vi forklarer, hvordan du gør vinder over den.

Design af testen

Vi begyndte vores prøvelse med at få fat i en kraftfuld ny 3XS Intel X58 Core i7 computer fra den lokale computer-pusher. Maskinen bød på en quad-kerne Intel Core i7 920 (som var overclocket med 20 procent), 6MB ram og en hurtig sata 300 Samsung harddisk. Den var en fremragende yder, som vi vidste ikke ville opgive, medmindre den stod over for en mængde af større ydelsesproblemer.

Da 3XS computeren ankom, installerede vi den seneste Windows 7 (Ultimate Edition, 32bit) med de nødvendige driveropdateringer, og så begyndte vi at etablere grundlæggende målinger af vores computers ydelse.

Den bedste Windows opstartstid – som vi definerer som den tid, der går mellem beskeden ’Starter Windows’ og skrivebordet dukker op – var 22 sekunder. At se skrivebordet betyder intet, hvis du ikke kan bruge det, så vi målte også tiden mellem ’Starter Windows’ beskeden og det punkt, hvor vi var i stand til at starte Internet Explorer og få den til at vise vores Google hjemmeside (28 sekunder).

Vi brugte også Joblisten til at samle data om ledig hukommelse og systemaktivitet (processer, tråde og så videre). Endelig tjekkede vi, hvor lang tid det tog at starte programmer, inklusive Firefox og Outlook (begge omkring fire sekunder).

Med vores rene systems ydelse vel defineret, begyndte vi at misbruge det. Vi installerede Windows Live værktøj, iTunes, Adobe Reader, browsere, antivirusprogrammer, Microsoft Office, dvd-brændings-suiter, videoredigeringsværktøj, en stor Outlook indbakke, hundreder af fonte og meget mere.

Installerer du programmer som iTunes, kan det sinke din systemydelse på mange forskellige måder.

Vi accepterede enhver ekstra ting, der blev tilbudt, derefter geninstallerede og opdaterede vi programmerne, og til sidst flyttede vi rigeligt med filer rundt for at sikre harddisk-fragmentering.

Hvad gjorde dette så ved vore bench-marks? Den rene Windows opstartstid øgedes med omkring en tredjedel, fra 22 til 30 sekunder. Vores system var dog derefter ubrugeligt et godt stykke tid, hvor Internet Explorer ikke viste Google i 140 sekunder.

Joblisten viste, at systemets aktivitet var blevet mere end fordoblet. Outlook var nu fem gange så lang tid om at starte (21 sekunder), og nedlukningstiden var øget med 50 procent til 18 sekunder.

Så selv en kraftkarl som vores 3XS system kan blive seriøst påvirket af rod. Nu begyndte vores virkelig vigtige tests: At finde ud af hvordan denne hastighedsnedsættelse vendes.

Defragmenteringsmuligheder

Harddisken er en væsentlig flaskehals på det fleste computere, og defragmentering har traditionelt været en måde at løfte ydelsen på.

Windows 7’s eget defragmenteringsværktøj klarede opgaven på lidt over 20 minutter og rapporterede selvsikkert, at der nu var 0 procent fragmentation. Dette havde dog lille effekt på vores computer, hvor det barberede et sekund af opstartstiden og ikke påvirkede de andre målinger.

Vi var ikke overbeviste og kørte Auslogics Disk Defrag (www.auslogics.com/en/software/disk-defrag) umiddelbart derefter. Dette producerede noget interessant information: Programmet troede, at vores disk stadig var 16 procent fragmenteret.

Vi bad programmet om at optimere vores fil-layout (gå til ’Settings | Program Settings | Algorithms | Move system files to the beginning of the disk’) og satte den til at arbejde.

Dette gav reelle fordele. Opstartstiden faldt fra 29 til 26 sekunder; Internet Explorer var brugbar efter 107 sekunder, en forbedring på 23 procent; og opstartstid for Outlook faldt med en tredjedel.

Auslogics Disk Defrag optimerede fil-layoutet på vores harddisk og resulterede i en reel hastighedsforøgelse.

Vi kan ikke garantere, at du vil se lignende resultater, da enhver defragmenteringssituation er forskellig, men det står klart, at Windows 7’s defragmenteringsværktøj alene ikke nødvendigvis er det, der skal til.

Vi råder dig til at klikke Start, skrive defrag, klikke ’Defragmenter harddisken’ og sikre dig, at planlagt defragmentering er slået fra for øjeblikket.

Installer så Auslogics Disk Defrag, vælg at flytte dine systemfiler, klik ’Settings | Program Settings | Schedule’ og sæt den til at køre med et par dages mellemrum for at holde dit drev på optimal ydelse.

Til tjeneste

En ventetid på næsten to minutter, før vi kunne tilgå nettet, var alt for meget. For at skære denne ned havde vi brug for at reducere det arbejde, Windows var nødt til at gøre under opstartsprocessen, og en effektiv måde at gøre dette på, var at arbejde på vore Windows tjenester. Opstart af hjælpeprogrammet Tjenester (’services.msc’) afslørede de mange ændringer, der kunne foretages.

For eksempel vedligeholder Distributed Link Tracking Client links mellem NTFS-filer hen over et netværk og startes automatisk. Vi bruger dog ikke tjenesten, og det gør du sikkert heller ikke: Slå den fra ved at dobbeltklikke på den og sætte Starttypen til ’Deaktiveret’.

Ip-hjælpefunktioner er ligeledes meningsløse, medmindre du har adgang til et IP6 netværk, og Windows Media Player Network Sharing Service og Windows Media Center-modtagertjeneste kan stoppes, medmindre du bruger dem til at dele din musik og videoer.

[pt id='2009398' size='large' link='file' html_attrs='title="Windows 7 har optimeret dets tjenester men de er stadig i høj grad ansvarlige for mange opstartsforsinkelser."']

Andre tjenester kan konfigureres til at starte med en forsinkelse, hvilket giver prioritet til andre opgaver og hjælper dermed din computer til at bliver brugbar hurtigere.

Tjenesten BITS (Background Intelligent Transfer Service) er vigtig, når der skal hentes Windows opdateringer, men den behøver ikke være tilgængelig, når du starter din computer. Dobbeltklik denne og sæt dens Starttype til ’Automatisk (forsinket start)’. Prøv det samme med Diskdefragmentering, Windows Sikkerhedskopiering og Windows Update.

Vi bemærkede mange unødvendige tredjeparts tjenester. Installation af Nero 9 gav os en Nero BackItUp Scheduler 4.0 tjeneste, for eksempel; en LightScribe tjeneste assisterer med mærkning af diske; og en Visual Studio 2008 Remote Debugger dukkede op et eller andet sted fra. Vi brugte ikke nogen af disse, og vi slog dem alle fra.

Se også:  Data Crow: Underholdning samlet i katalog

Mange flere kunne trygt få sat deres Starttype til ’Automatisk (forsinket start)’: Apple Mobile Device (pakket med iTunes), syv SQL Server tjenester og fem fra VMware (en del af VMware Workstation) fik alle denne behandling. (Vælg dog ikke noget sikkerhedsrelateret: Vitale tjenester, der har med firewalls eller antivirusværktøj at gøre, skal have lov til at starte så hurtigt som muligt.)

Disse ændringer virkede fint og skar vores rå opstartstid ned fra 26 til 24 sekunder, mens ’Internet Explorer kan bruges’ tiden faldt fra 107 til 81 sekunder: En væsentlig forbedring. Mere er dog på vej.

Opstartsforenklinger

Det kan virkelig nedsætte en computers hastighed, hvis man fylder den op med opstartsprogrammer, og alligevel fortsætter software-forfattere med at gøre det automatisk, så det er en god ide at beskære dine opstartsopgaver jævnligt.

Begynd med hurtigt at gennemse din ’Start | Alle programmer’ menu. Er der noget, du ikke længere behøver? Afinstaller det nu.

Dernæst startede vi msconfig på vores testcomputer, klikkede på fanen Start og fandt en liste med 29 programmer, mange af dem unødvendige: QuickTime, iTunes, Adobe Reader, Adobe Acrobat, Orbit Downloader, PowerDVD og RealPlayer er alle meget brugbart værktøj, men vi vil ikke have nogen af dem til at starte under opstarten.

Andre programmer installerer nogle komponenter, som måske eller måske ikke er brugbare for dig. GoogleToolbarNotifier beskytter dine Google værktøjslinjesøgeindstillinger fra uautoriserede ændringer, for eksempel: Det er muligvis brugbart i visse tilfælde, men du har måske allerede antivirus software, der gør noget tilsvarende.

Magix Movie Editor har tilføjet et program kaldet Trayserver, der tilsyneladende er unødvendigt, og vores Cyberlink software har installeret en mængde værktøj, der lader til at være knapt så essentielt, inklusive ’cyberlink.brs’ (tilsyneladende noget at gøre med blu-ray), Cyberlink MediaLibrary Service, Language Appli- cation, StartMen Application og MUI Start- Menu Application.

Du kan kontrollere ukendte opstartsprogrammer på www.processlibrary.com for at se, om det er sikkert at fjerne dem.

Der er måske enkelte redundante opstartsprogrammer, der har været der, siden din computer ankom. Vores inkluderede LightScribe, et diskmærkningsværktøj som vi ikke bruger, og CTXfiHlp, et Creative værktøj som tilsyneladende hjælper med at levere hjælpefunktionaliteten, men da vi endnu ikke har haft brug for den, føltes programmet som noget, vi kunne klare os foruden.

En anden, vi fandt, var LG Firmware Update, som tjekker online efter ny firmware til dit dvd-drev. Det er praktisk, men vi har ikke brug for at køre det ved alle opstarter. Hvis du slår dette fra, så kør det dog manuelt jævnligt.

Det nøjagtige resultat af alle disse tilpasninger vil afhænge af, hvordan din computer er konfigureret, men vi så umiddelbare fordele. Der var mindre læsning på disken under opstarten, Internet Explorer var nu brugbar på under 71 sekunder, og vi have frigivet mere end 100MB ram til resten af vores system.

Optimer dine programmer

Vi koncentrerede os om at rydde op i Windows-rodet, men dine programmer kan også samle meningsløse tilføjelsesprogrammer. Mens vi installerede software, accepterede vi ethvert tilbud om et skinnende nyt tilføjelsesprogram til Internet Explorer med det resultat, at vi nu havde fire ekstra værktøjslinjer.

Vi klikkede ’Funktioner | Administrer tilføjelsesprogrammer’ og deaktiverede dem, og det gav os overraskende 28 til 36MB ram, skar fire sekunder af den tid, det tog Internet Explorer at starte og barberede også et halvt sekund af alle efterfølgende gange, vi startede den. Typisk Microsoft ineffektivitet? Tilsyneladende ikke.

Vi havde også akkumuleret otte Firefox udvidelser – AdBlock Plus, DownloadThemAll og så videre – og afinstallation af dem halverede browserens genopstartstid og sparede os for omkring 26MB ram. Så gem endelig de udvidelser, du bruger, men husk at de koster noget – skil dig af med dem, der ikke er nødvendige.

Et program til at tjekke dvd firmware-opdateringer er nyttigt, men du har ikke brug for at køre det ved alle opstarter. Deaktiver det for at spare noget tid.

Det er en lignende historie med Microsoft Office. Outlook 2007, for eksempel, kommer med mange unødvendige tilføjelser, og programmer som iTunes vil installere flere (uden overhovedet at spørge).

Det sparede 19MB ram på vores testsystem at afbryde alle tilføjelser på nær den til søgning (se boksen ’Ryd op i Outlooks rod’ for detaljerne), og mens den indledende programstart ikke lod til at være anderledes, så krævede efterfølgende opstarter nu kun omkring 0,4 sekunder.

Fjern uønskede e-mails fra din indbakke for yderligere en hastighedsforøgelse og tjek så Word, Excel og andre Office komponenter for yderligere unødvendige tilføjelsesprogrammer (lad dog være med at fjerne noget, medmindre du er sikker på, du ikke har brug for det).

Rens dit system

Tillykke, du har klaret det hårde arbejde – nu er det tid til rengøring. Klik Start, tast cleanmgr og tryk [Retur] for at starte Diskoprydning. Følg instruktionerne og rens så meget som muligt af det møg, det kan finde, ud.

Du kan få en grundigere oprydning med hjælp fra værktøj som CCleaner (www.ccleaner.com). Det er ikke en magisk løsning – vi prøvede det, og udrensningen af Registreringsdatabasen gjorde overhovedet ikke nogen forskel for vores benchmarks – men det giver dig et centralt sted at rense ud i din browsers midlertidige filer.

Det hjalp virkelig, det skar yderligere fem sekunder af den tid, det tog at starte Internet Explorer op og blive klar til brug. Efter endnu en defragmentering for at drage fordel af vores yderligere frie harddiskplads var det det. Hvad havde vore anstrengelser så opnået?

Opstartstid, oprindelig 22 sekunder, var først steget til 30, men vi fik den ned igen til 24. Den tid, det tog Internet Explorer at starte og vise Google, først 28 og på dets højeste rædsomme 140 sekunder, var nu 35.

Oprindelige opstartstider for Outlook og Firefox var 25 procent hurtigere. Joblisten viste os, at systemaktiviteten var faldet med 30 procent. Vi havde 300MB mere ram tilgængeligt, og vore programmer var blevet justeret til at kræve mindre, end de tidligere gjorde.

Vores arbejde har bragt os tæt på målet med en helt ny computers ydelse. Nu er det på tide at tage næste skridt og gøre vores system hurtigere, end det nogen sinde før har været.

Kig grundigt i dit systems Logbog for at identificere problematiske programmer

Vi vælger at starte hastighedsforøgelsen af vores system med en grundig drev-defragmentering. Hvis dit system er sløvt, og du ikke har nogen anelse om hvorfor, vil du dog måske foretrække at starte med Windows 7’s diagnosticeringsværktøj, det kan måske fremhæve problemet for dig.

En stor ny egenskab i Windows 7 er måden, som det følger nøjagtig, hvad der sker, når din computer starter op og lukker ned. Drivere, tjenester, programmer – alting, der kører, er nøje målt på tid, og når en proces sinker dig, tilføjer Windows en hændelse til Logbogen.

For selv at se resultatet, klikker du Start, taster eventvwr og trykker [Retur] for at starte programmet Logbog. Når det kører, udvider du træet ’Logbog (Lokal)’ og går til ’Logfiler for programmer og tjenester | Microsoft | Windows | Diagnostics- Perfomance | Kan anvendes’.

Logbogen vil nu vise dens fulde liste over opstarts- og nedlukningsproblemer i det øverste midterste panel. Kig dem igennem og du vil måske støde på nogle med Hændelses-id 101, hvilket fortæller dig, at et navngivet program »tog længere tid end normalt at starte, hvilket fører til en forringelse af ydeevnen under systemstart«.

Se også:  Guide: Gendan mistede eller slettede filer

Denne type fejl indikerer ikke altid noget alvorligt. Hvis et program lige er blevet opdateret, for eksempel, så har det måske været nødt til at yde noget ekstra under opstarten og følgelig kan en forsinkelse være fuldt ud ventet.

Du vil dog måske opdage, at Logbogen lister det samme program-, tjeneste- eller drivernavn igen og igen, og det er en rigtig god indikation af, at det sinker dig uden god grund. I så tilfælde bør du overveje at opdatere, udskifte eller afinstallere det sløve software (så længe det ikke er system-kritisk: Som altid, hvis du ikke er sikker, så lad det være).

Hvis du kan eliminere de flaskehalse, som Logbogen rapporterer, så skulle du kunne se en væsentlig forbedring i dit systems hastighed.

Logbogen registrerer andre brugbare detaljer om problemer i Windows-logger delen af træet (klik ’Program’ eller ’System’), og disse er særligt praktiske, når det drejer sig om at løse problemer med Windows’ tjenester.

Hvis Logbogen ikke kan identificere dit systems problemer, skal du dog ikke give op – prøv disse andre Windows 7 hjælpeprogrammer til problemløsning i stedet.

[pt id='2009407' size='large' link='file' html_attrs='title="1 Klik ’Kontrolpanel | Fejlfinding | Søg efter ydelsesproblemer’ og Windows 7 vil scanne din computer og rapportere alt der har sinket dig. Rådene er grundlæggende men det er et godt sted at starte."'] for at starte Ressourceovervågningen. Denne gør det nemt at se, hvad der bruger mest cpu og ram, netværk og harddiskbåndbredde. Afinstaller de ressourceslugere, du ikke behøver, for at opnå den bedste hastighedsforbedring.”][pt id=’2009406′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2 Klik Start tast resmon og tryk [Retur] for at starte Ressourceovervågningen. Denne gør det nemt at se hvad der bruger mest cpu og ram netværk og harddiskbåndbredde. Afinstaller de ressourceslugere du ikke behøver for at opnå den bedste hastighedsforbedring.”‘]. Windows 7 vil lave en html-rapport om ting, der påvirker energi-effektivitet og ydelse. Kan du ikke umiddelbart åbne rapporten, så kopier den ud på skrivebordet og åbn den derfra.”][pt id=’2009405′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3 Klik Start tast cmd højreklik cmd.exe og vælg ’Kør som administrator’. Tast så powercfg –energy og tryk [Retur]. Windows 7 vil lave en html-rapport om ting der påvirker energi-effektivitet og ydelse. Kan du ikke umiddelbart åbne rapporten så kopier den ud på skrivebordet og åbn den derfra.”‘]

Pas på – dette kan være effektivt men også meget farligt

Uønskede programmer kan hurtigt afinstalleres, ekstra opstartsprogrammer er nemme at fjerne og tjenester kan deaktiveres med et klik. Der er dog en anden type software som, når den først er installeret, kan blive liggende på din computer for evigt: Driveren.

Der er god grund til denne utilgængelighed. Hvis du ved et uheld afinstallerer en nøgle-driver, så kan du lamme din computer til det punkt, hvor du end ikke kan starte i Sikker Tilstand. Det er ikke sandsynligt, men det er muligt, og det sikreste valg er ganske enkelt at skjule disse sårbare drivere fra brugeren og lade deres ophavsprogram beslutte, hvad der skal ske med dem.

Hvis du ved, hvad du laver, kan håndtere at din computer ikke vil starte og har en nylig backup i baghånden, så kan dét at udrydde uønskede drivere fikse underlig opførsel fra Windows eller programmer (selvom det sjældent forbedrer ydelse). Giv ikke os skylden hvis det hele går frygteligt galt: Dette er ekstrem justering og er absolut kun for voksne.

Stadig frisk? Klik Start, tast devmgmt.msc og tryk [Retur] for at starte Enhedshåndteringen. Klik så gennem ’Vis | Vis skjulte enheder’ (hvis det ikke allerede er valgt) og udvid Ikke-Plug and Play-drivere sektionen i træet for at se, hvad den indeholder.

Enhedshåndteringen kan fortælle dig mere om dit driver-rod og endda hjælpe dig med at rydde op.

Kør gennem listen og kig efter navne der tilhører gamle afinstallerede programmer. Hvis du får øje på noget, så dobbeltklik på det og vælg Driver-fanen: Hvis Windows fortæller dig, den er startet, så er driveren af en eller anden grundt sat til at køre. Klik på Driverdetaljer (hvis den ikke er grånet ud) og du vil måske finde detaljer om, hvad der skabte den.

Hvis det er en Microsoft driver i Windows-mappen, er det bedst, du lader den være. Hvis den dog tilhører et tredjeparts program, der for længst er fjernet, og den er markeret som ’Startet’ – og du er sikker på, du kan klare dig uden driveren (og er villig til at bære konsekvenserne, hvis du ikke kan), og der er en god grund til at fjerne den (hvis du for eksempel stadig får fejlbeskeder angående programmet) – så højreklik på driver-navnet og vælg ’Fjern’.

Genstart til sidst din computer – og med lidt held starter dit system rigtig op og kører måske endda en smule glattere.

Din antivirus suite holder dig sikker, når du er online, men al den fil-skanning og procesovervågning vil også sagtne din fart. Afinstallation af Norton Internet Security 2010 fra vores test-computer gav en enorm forskel i opstartstid: Internet Explorer blev brugbar hele 23 sekunder hurtigere.

Er dette Symantecs fejl? Nej: Ad-Aware Pro Internet Security og ESET Smart Security Suite leverede lignende resultater, og F-Secure Internet Security Suite var værre, den forsinkede opstart til skrivebord med 5 sekunder og Internet Explorers brug med 25. Husk også, at dette er en hurtig computer – ældre systemer kunne sinkes betragteligt længere.

Tech blog Raymond.CC sammenlignede 104 populære sikkerhedspakkers effektivitet i en meget detaljeret rapport (se www.bit.ly/92JZ0b). (husk at tegnet mellem Z og b er tallet nul)

Vi anbefaler ikke at undvære antivirusprogrammer, men der findes knapt så tungt værktøj. Comodo Internet Security, for eksempel, sinkede kun Internet Explorer med sølle to sekunder.

Hastighed kan selvfølgelig afspejle, hvor meget arbejde programmet gør for at beskytte dit system, så bedøm altid en pakke på kvaliteten af dens sikkerhed, først. Hvis du har valget, så overvej dog også effektivitet. Hent prøveversioner af kandidaterne for at finde ud af, hvilken der yder bedst.

1 Microsoft Office akkumulerer ofte tilføjelsesprogrammer, der æder systemressourcer og sinker dig. Outlook er særligt slem. For at rense ud i Outlook 2007, klik ’Værktøj | Sikkerhedscenter | tilføjelsesprogrammer’, vælg tilføjelsesprogrammer i listen Administerer og klik ’Udfør’.

1

2 Hvis du har iTunes, vil du se iTunes Outlook Addin og Outlook Change Notifier, hvilke er ubrugelige, hvis du ikke synkroniserer Outlook med en Apple mobil enhed. Fjern hakkene i tjekboksene og de vil ikke blive kørt, næste gang Outlook starter.

2

3 Drop dernæst Microsoft Office Sharepoint Server hvis du ikke bruger Sharepoint, Microsoft Outlook Mobile Service hvis du ikke bruger Outlook til at sende sms-beskeder og Microsoft VB til Outlook, hvis du ikke behøver makroer. Samlet besparelse: næsten 20MB.

3

Nogen gange er der ingen mængde af justering, optimering og oprydning, der kan redde en langsom computer. Hvis systemet har lidt af en kæmpe malware-infektion, så er det måske end ikke værd at prøve: Du vil aldrig være helt sikker på, om ethvert spor af virussen er væk. I så tilfælde er den hurtigste mulighed måske at lave en backup af dine væsentlige data, foretage en ren installation af

Windows 7 og starte forfra med en frisk computer.
Nøglen til at få din rene installation til at køre glat er at starte fra din Windows 7 dvd. Så, efter du har angivet sprog og accepteret Windows 7 licensen, vælger du ’Tilpasset (avanceret)’.

Klik så ’Drev indstillinger (avanceret)’ og du burde kunne formatere drevet, slette og udvide partitioner og i det hele taget tilpasse det til dine behov. Peg så Windows 7 mod den partition du gerne vil have installeret operativsystemet på og overlad programmet til dets arbejde.

Senere vil du skulle indtaste standard opsætnings information, såsom din computers navn og brugernavn. Når du bliver bedt om at indtaste din produktnøgle, så vær sikker på, at du fjerner hakket i boksen ’Automatisk aktivering’, særligt hvis du bare prøver en bestemt konfiguration (installation af Windows på en SSD, for eksempel).

Hvis dine tests ikke lykkedes (og du har tre aktiverings-fri dage til at finde ud af det), står det dig frit for at installere operativsystemet andetsteds uden at rende ind i irriterende problemer med Windows genaktivering.

Del denne