Hej, jeg er en kunstig intelligens – hvad kan jeg hjælpe med?

Hej, jeg er en kunstig intelligens – hvad kan jeg hjælpe med?

Share

Kunstig intelligens, automatisering og robotteknologi vinder større og større indpas i det danske erhvervsliv

Intelligente, selvtænkende og ikke mindst selvlærende computersystemer er stærkt på vej til at overtage en masse trivielle arbejdsopgaver fra mennesket i eksempelvis callcentre. Et andet indsatsområde er sagsbehandling i det offentlige, der med lys og lygte leder efter nye metoder til effektivisering.
Såvel kunstig intelligens som automatisering og robotteknologi vinder støre og større indpas i de danske virksomheder. Det er der
for så vidt ikke noget nyt i. Det nye er, at kunstig intelligens ikke længere er forbeholdt maskinerne, men så småt også er ved at snige sig ind i servicefagene, hvor man indtil nu har taget det for givet, at man bliver serviceret af et menneske.

Se også:  Vanetænkning dræber digitale initiativer

Det kan man ikke længere. Allerede i dag er der stor sandsynlighed for, at det er en computer, man kommunikerer med, hvis man via et chatforum stiller et spørgsmål til en virksomheds supportafdeling, og næste udviklingstrin – der faktisk ikke ligger så langt ude i fremtiden – vil betyde, at det formentlig også er en computer, man kommunikerer med, når man ringer til supportafdelingen.

Intelligente robotter vinder nemlig frem over hele linjen, hvilket betyder, at de også er ved at overtage kontoret. Hos konsulentvirksomheden PA Consulting Group mærker man allerede nu en spirende efterspørgsel efter eksempelvis automatiseret sagsbehandling.

Automatik højner kvaliteten
”Der går ikke lang tid imellem, at vi hører om, hvorledes sagsbunkerne hober sig op hos de offentlige instanser, og her har man virkelig fået øjnene op for, hvordan automatiseret sagsbehandling ikke blot vil kunne mindske bunkerne med lynets hast, men også være med til på sigt at sikre en langt mere ensartet og standardiseret sagsbehandling, hvilket uden tvivl vil være med til at højne kvaliteten”, siger Fred Johnsen, der er ekspert i Robotics og Business Process Automation.

Se også:  Den virtuelle dataekspert går aldrig hjem
Del denne