Home » Guide » Heimdals Gjallarhorn passer på pc’en
Heimdals Gjallarhorn passer på pc’en

Heimdals Gjallarhorn passer på pc’en

Share

Styrk din pc’s sikkerhed med letvægtsprogrammet Heimdal

Der findes mængder af antivirus, anti-malware og andre sikkerhedsprodukter på markedet, og det er vigtigt at installere et, som man stoler på, og som altid virker. Heimdal er dog en anelse anderledes. Det er et lille letvægtsprogram, der er beregnet til at virke sammen med ens eksisterende antivirusprogram, og som løbende overvåger de tredjepartsprogrammer, der ligger på pc’en, og som kan være sårbare over for hackere.

Hvis man opgraderer til betalingsversionen, kan Heimdal gøre endnu mere. Det analyserer og blokerer ondsindede sager og beskytter mod forsøg på phishing. Det scanner og sletter malware, og det tjekker al internettrafik for at sikre, at følsomme data såsom kodeord og betalingskortoplysninger ikke bliver sendt til kendte hackingservere. Lad os se, hvordan både den gratis version og Pro-versionerne af Heimdal fungerer.

Heimdal Free er et lillebitte program, som man kan hente på https://heimdalsecurity.com/da. Klik blot på linket ‘Hent FREE nu’, download filen, og kør den. Under opsætningen vælger du ‘Jeg ønsker at anvende gratisversionen eller den nuværende registrerede udgave af Heimdal’, hvis du vil installere den gratis udgave. Lidt senere ser vi på, hvordan man kan prøve Pro-versionen.

2 Første forsøg

Når Heimdal Free starter, kører den en scanning af pc’en, hvor den leder efter kendte sårbare programmer – navnlig plugins som for eksempel Adobe Flash, der bliver løbende opdateret. Derefter downloader Heimdal automatisk opdateringer til programmer, der trænger til det. Klik på fanen ‘Software’, og følg med i, hvad der er blevet gjort. Man kan ikke gøre stort andet med den gratis udgave. Lad os derfor vende blikket mod Pro-versionen.

3 PRO-prøveversion

Selvom Heimdal Security ikke råber op om det, kan man få en måneds prøveversion af Heimdal Pro. Klik på linket ‘Køb Heimdal’. Vælg land: ‘Denmark’. I feltet ‘Rabatkode’ skriver du ‘heimdaldemo01’. Klik ‘Gem’, så skifter prisen til ‘DKK 0.00 for 1 måned’. Skriv nu din e-mail, og klik ‘Fortsæt til download’.

4 Aktiver

I det næste skærmbillede ser du din aktiveringsnøgle til en gratis prøveversion på en måned. Kopier den, og gem den et sikkert sted. Her kan du også se, hvornår prøveversionen udløber. Der er ingen grund til at downloade softwaren igen – din aktiveringsnøgle fungerer med den gratis version, du har installeret. Indsæt din nøgle i fanen ‘Gå Pro’.

Se også:  Guide: Genopret din pc fra den store katastrofe

5 Finjustering

Du kan gå til fanen ‘Avanceret’ og skræddersy Heimdals virkemåde. Hvis du ikke ønsker automatiske downloadopdateringer, men alligevel vil vide, hvad der er til rådighed, fravælger du boksen under ‘Opdatér’ [Billede A]. Du kan ændre frekvensen af scanninger og softwareopdateringer, Standardværdien er 60 minutter, og det er lidt i overkanten. ‘Proxy’ og ‘Send Trace’ er avancerede funktioner til specielle tilfælde.

[pt id=’2036352′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Fri os fra det onde

I fanen ‘Malware’ bør der ikke være noget at finde. Det håber vi i hvert fald ikke. Hvis Heimdal finder kendt malware eller ‘info stealers’ (programmer, der prøver at stjæle dine personlige oplysninger), prøver det at fjerne dem. Du får i så fald en pop op-meddelelse. I denne sektion kan du følge med i, nøjagtig hvad der bliver gjort.

7 Skræddersy Heimdal

I fanen ‘Moduler’ kan du slå dele af Heimdal til og fra [Billede B]. ‘Software’-sektionen svarer til funktionerne under ‘Avanceret’. Hvis ‘Secure DNS’ er slået til, kan Heimdal tjekke indgående og udgående traffik og sikre, at data ikke bliver sendt til kendte phishingsites. Med ‘Malware Detektion’ leder Heimdal efter mistænkelig adfærd på pc’en og usædvanlig netværksaktivitet.

[pt id=’2036353′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Hvad foregår der?

Fanen ‘Statistik’ viser alt, hvad Heimdal har gjort, herunder fundne sårbarheder, gennemførte softwareopdateringer, og hvornår Heimdal sidst har opdateret sine egne data. Klik på knappen ‘Detaljer’, hvis du vil se en komplet liste over alle de opdateringer, Heimdal har indført på sig selv. Ovenfor [Billede C] har det afsløret en sårbar Flash-plugin to gange, fordi vi har slukket for automatiske opdateringer.

[pt id=’2036354′ size=’large’ link=’file’]

 

9 Pas på

Somme tider kan Heimdal ikke selv automatisk opdatere visse programmer. Det gælder især de mere komplicerede som Flash-browserafspillere, der ofte skal installeres manuelt. I det tilfælde ser du det røde ‘!’-ikon i fanen ‘Software’. Det betyder, at en opdatering har slået fejl [Billede D]. Prøv selv at opdatere det ved at gå til det relevante site.

Se også:  Under ferien: Beskyt dit udstyr i ferielandet
[pt id=’2036355′ size=’large’ link=’file’]

 

10 Vil du have mere?

Endelig er der ‘Licens’-sektionen (der kun bliver vist i Pro-versionen). Den viser din aktiveringsnøgle, datoen for licensens udløb, og hvornår licensen sidst er blevet kontrolleret via internettet. Hvis du finder Heimdal nyttig, kan du altid købe den fulde version, når din prøveversion på en måned udløber – den koster 248,75 kr. om året.

[pt id=’2036355′ size=’large’ link=’file’]

 

[pt id=’2036356′ size=’large’ link=’file’]

 

1. Tænd og sluk igen

Med ‘Moduler’ kan man slå specifikke dele af Heimdal til og fra, for eksempel afsløring af malware.

2. Finjustering

I ‘Avanceret’ kan man ændre parametre, for eksempel hvor ofte Heimdal scanner pc’en, og om software skal opdateres automatisk.

3. Orden i sagerne

‘Statistik’ viser alt det, Heimdal har gjort indtil nu, herunder gennemførte opdateringer.

4. Ikke mere vrøvl

Fanen ‘Malware’ er ret enkel. Det meste af tiden bør den være tom (forhåbentlig), hvilket viser, at der ikke er fundet nogen malware.

5. Med på noderne

Fanen ‘Software’ viser, hvilke plugins der bliver overvåget på pc’en, og om de er ajourførte.

6. Overblik

Her får du et hurtigt overblik over pc’ens helbredstilstand, sådan som Heimdal vurderer den, udtrykt i en sikkerheds-procentsats.

Programmet Heimdal er opkaldt efter asaguden af samme navn. Heimdal bor ved regnbuen Bifrost, der forbinder gudernes verden Asgård med Midgård, hvor menneskene bor. Her vogter han nidkært over indgangen til asernes rige.

Heimdal ejer Gjallarhornet – den lur, som han skal bruge, når Ragnarok kommer. I tegneserien Valhalla bliver han fremstillet som en lille, kolerisk nar. Men han er mere interessant end som så: Hos Snorre er han ”den hvide gud”, og ifølge eddadigtet Rigsþula er han stamfader til de tre stænder: trælle, bønder og jarler.

[pt id=’2036357′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Heimdal blæser i Gjallarhornet på den yderste dag. Tegning af Lorenz Frølich.”‘]

Heimdal blæser i Gjallarhornet på den yderste dag. Tegning af Lorenz Frølich.

Heimdals hørelse er så skarp, at han kan høre græsset gro. Hans tænder er af guld. Hans hest hedder Guldtop. Han har ni mødre. Det skulle der kunne komme nogle pubertetsproblemer ud af.


TAGS
Gjallarhorn
Guide
Heimdal
malware
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S