Home » Mobiltelefon » Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark
Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

Heftig pris og vilde features: Nu kommer Sony Xperia Pro til Danmark

Share

Xperia Pro er verdens første smartphone der via indbygget HDMI-indgang kan livestreame højkvalitets video-indhold fra et professionelt kamera ud på nettet via 5G. Prisen nærmer sig tyve tusind kroner

Hatten af for dem, der sætter barren højt og ikke kun bejler til massepublikummet. Xperia Pro er ikke en smartphone til hr og fru Danmark og kommer næppe til at sælge i store mængde, men den ligner et interessant værktøj til en specifik gruppe af professionelle, som kan give dem muligheder de ikke har haft tidligere.

Det er den første smartphone med HDMI-indgang. Det i sig selv åbner for et nyt potentiale, der især kommer fotografer til gode. Det gør nemlig at brugeren kan tilslutte et “rigtig” kamera. Indholdet fra dette kan livestreames til nettet via 5G-datalink – enten til en RTMP-server eller direkte ud på sociale medier.

HDMI-indgangen kan også omdanne Xperia Pro til et 6,5” 4K OLED-display, der viser hvad kameraet ser. Det sker gennem funktionen External Monitor, der både indeholder en skærmlås-funktion, muligheden for at justere skærmens lysstyrke, zoomfunktioner, justerbare gitterlinjer og meget mere.

Hurtig dataoverførelse

Mobilen har også kablet Ethernet- og USB-forbindelse, som kan optimere hastigheden og stabiliteten ved overførslen af stillbillede-filer mellem enheden og kameraet. Brugeren skal blot tilslutte et Alpha-kamera via en af de to tilslutninger, og så vil billederne automatisk overføres til en FTP-server. Det betyder, at indholdsskabere skal bruge mindre tid på manuelle overførsler og i stedet får mere tid til at producere kvalitetsindhold.

Se også:  Guide: Brug din smartphone til overvågning

Xperia Pro kommer med en funktion til netværksvisualisering, der er udviklet specifikt til at gengive en letforståelig visualisering af enhedens signalmodtagelsesstatus, kommunikationsmetoder samt kommunikationshastighed. Hermed kan brugeren lettest muligt finde den bedste lokation til livetransmissioner. Funktionen viser den aktuelle signalmodtagelse, indikerer modtagelsesstatus for 5G-signalet og giver kommunikationsgennemstrømning. En genvejstast til denne funktion er placeret på siden af Xperia Pro, der også kan tildeles andre hyppigt anvendte funktioner.

Stærk billedteknologi

Xperia Pro kommer med samme billedteknologi som Xperia 1 II, udviklet i samarbejde med kameraingeniørerne bag Sonys Alpha-kameraer. Den kommer med teknologier såsom Real-time AF (autofokus) til både mennesker og dyr. Den kommer også med en brugerflade, der er designet til at imødekomme krav fra professionelle fotografer, som giver adgang til forskellige manuelle kontroller, serieoptagelse med 20 billeder i sekundet (20 fps) med mulighed for AF/AE-beregninger 60 gange i sekunder samt RAW-support.

Xperia Pro trækker ligeledes på ekspertisen fra Sonys Digital Cinema Camera-ingeniører og kommer med en række værktøjer, der er med til at forbedre filmproduktionen. Brugere kan udfolde deres kreativitet ved hjælp af de præinstallerede farvestyringsindstillinger til udseende, filmoptagelse i 21:9-format, 4K HDR i 24p, 30p, 60p og 230 fps slowmotion samt det intelligente vindfilter. 4K HDR OLED-skærmen i 6,5” kommer desuden med et 21:9 CinemaWide-billedformat og understøtter BT.2020-farvespektret.

Med Creator Mode ”Powered by CineAlta”, og et specielt kalibreret D65-hvidpunkt, gengiver Xperia Pro desuden Sonys professionelle farvemonitorer.

Xperia Pro kommer med ZEISS-optikker, der er kalibreret specifikt til Xperia, og med ZEISS™ T*-belægning, der reducerer refleksioner og giver en fantastisk gengivelse. Fotografer kan udvide deres kreative muligheder med det tredobbelte objektiv med 16mm ultravidvinkel, 24mm vidvinkel samt 70 mm teleobjektiv.

Se også:  Mobilen afslører om du er syg
Sidste års processor

Xperia Pro er både robust og holdbar og kommer med en IP65/IP68-klassificering for et vand- og støvafvisende design samt Corning Gorilla Glass 6 på fronten til beskyttelse.

Processoren er en Snapdragon 865 5G, sidste års top-processor fra Qualcomm. En fin chip, som vil give langt de fleste brugere mere end rigelig power, men det havde nu været klædelig for en mobil af denne kaliber med en Snapdragon 888, som er den nyeste og stærkeste model.

Med Snapdragon X55 5G Modem-RF-system  brugerne mulighed for at game, optage, løse opgaver på tværs og oprette forbindelse med 5G-hastighed samt forbedret ydelse på hele 25 % takket være en hurtigere CPU og GPU sammenlignet med tidligere Xperia-modeller.

Xperia Pro kommer med et batteri på 4,000mAh. Det er kompatibelt med opladeren UCH32C Fast Charger (tilkøb), der giver enheden et energiboost, hvis batteriet er ved at løbe tør. Enheden kommer ligeledes med to opladningsfunktioner, der hjælper med at forlænge batteriets levetid. Battery Care forhindrer, at batteriet lider overlast, mens Xperia Adaptive Charging overvåger telefonen, når den oplades, hvilket sikrer, at batteriet ikke overanstrenges.

Heftig pris

Den nye Xperia Pro 5G-enhed bliver tilgængelig hos udvalgte forhandlere i midten af maj til en vejledende udsalgspris på 18.990 kroner.


TAGS
smartphone
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S