Home » Internet » Hedder du Thomas, shopper du for flest penge på internettet
Hedder du Thomas, shopper du for flest penge på internettet

Hedder du Thomas, shopper du for flest penge på internettet

Share

Ifølge en ny undersøgelse er mænd fra jyske byer de største webshoppere, og byen Kjellerup i Jylland har det højeste købsgennemsnit.

Der er ingen tvivl om, at internethandel er populært, men hvordan ser den typiske danske onlineforbruger egentlig ud? Det har den danske e-handelsvirksomhed, SmartWeb, undersøgt i en ny analyse, og svarene er ret interessante.

SmartWeb har skabt analysen ud fra onlinehandel på mere end 1600 webbutikker og analyseret forbrugerne over tre uger. Her blev der samlet set købt for et trecifret millionbeløb.

Jylland køber mest

Omkring 46 procent af Danmarks befolkning bor i Jylland, men på trods af dette viste undersøgelsen, at denne landsdel har 60 % af de 10 mest indkøbsivrige postnumre, og bor du i byen Kjellerup mellem Viborg og Silkeborg, så er der en god chance for, at du har købt for omkring 1611 kr. på internettet i disse tre uger. Kjellerup er nemlig det postnummer i SmartWebs undersøgelse, der har det højeste købsgennemsnit med netop denne købesum. På andenpladsen kommer Aarhus V med 1412 kr. per ordre, og på sidstepladsen kommer Tune ved Roskilde, Odense NØ og Sunds ved Herning på kun omkring 400 kr.

Se også:  Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år
Thomas toppe listen – godt fulgt af Jesper og Søren

Undersøgelsen viste også, at det er mænd, der købte for fleste penge på internettet i de tre uger, som SmartWeb foretog undersøgelsen. Helt præcis viste den, at personer med navnet Thomas brugte flest penge nemlig 1,27 millioner kroner. På andenpladsen kommer Jesper med 1,2 millioner kroner og Søren med 1,16 millioner kroner. Faktisk skal vi helt ned på en niendeplads på Smartwebs liste, før et kvindenavn, nemlig Helle, dukker op. Kvinder ved navn Helle har nemlig shoppet for ca. 866.000 kroner i denne periode.

At det er mænd, der så solidt står øverst på forbrugslisten, har måske en god forklaring. Henrik Theilder, der er Public Affairs- og kommunikationschef for Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), har et bud på, hvad der ligger bag tallene. Han udtaler i en pressemeddelelse: ”Tallene fra SmartWeb dækker formentlig over, at mænd ofte lægger navn og kreditkort til, når familiens nye fjernsyn og computer skal købes. Det er dyre produkter, der løfter gennemsnitsbeløbet for mænd til et højt niveau. Til gengæld ligger mænd og kvinder stabilt og meget lige i forhold til antallet af ordrer ifølge vores analyser over flere år”.

Se også:  De fleste onlinebutikker foretrækker stadig Dankort


TAGS
handel
internethandel
nethandel
online shopping
webshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S