Home » Robot » Håbløse robotter i duel
Håbløse robotter i duel

Håbløse robotter i duel

Share
Papegøjestrik og sækkeløb

I det hele taget er Hebocon til for at opfordre mænd og kvinder til at kaste sig ud i noget, de ikke er særligt gode til, om det så er papegøjestrik, sækkeløb eller robotbygning. Det handler om at stå ved, at du har mod til og på at kaste dig ud i noget nyt og nyder det, imens du også har det sjovt.

Stifteren af Hebocon hedder Daiju Ishikawa, der tidligere havde arbejde på onlinemediet Daily Portal Z, der dækker gør-det-selv-projekter af enhver art og ikke mindst har øje for humoren i det daglige og almindelige. Sideløbende med de mange projekter, der kom godt i vej og fik succes, begyndte Daiju Ishikawa også at dække projekter, der forløb knap så godt for ikke at sige rene fiaskoer. Han siger selv, at det faktisk var mere interessant og sjovere at dække forskellige fejlslagne ting, og det gav ham ideen til at starte den vanvittige robotkonkurrence Hebocon i sin hjemby Tokyo tilbage i juli 2014.

Hebocon var en stor succes, og en film lavet om arrangementet fik udmærkelse af juryen ved Japan Media Arts Festival. Derfra tog det fart, og Hebocon-konkurrencer er siden blevet afholdt i hele verden. Derfor blev det nødvendigt med en officiel og international manual, der definerer reglerne for, hvordan en kamp mellem robotterne skal foregå, og hvad kriterierne er for at vinde (og ikke mindst tabe).

robotter2

En dansk Hebocon-katterobot til skue på Roskilde Festival 2016.

Hebocon vækker minder om dengang, da robotter ikke kun var komplicerede men også klodsede maskiner, der ikke altid lige virkede lige godt, og hvor den ene del efter den anden let kunne falde af – hvilket jo netop var med til at gøre dem søde og charmerende. I dag, hvor enhver har en robotstøvsuger i hjemmet og en digital assistent i mobilen, er det derfor en befriende oplevelse at overvære to Hebocon-robotter opbygget af bananer eller en tekop med vibrator, som gør, at den kan hoppe lidt op og ned i indædt kamp mod hinanden.

I det hele taget er underholdningen det helt centrale i Hebocon, og det er faktisk meget vigtigere at få salen til at le end at sejre over sin modstander. Også derfor ser Daiju ikke sin robotkonkurrence som en ingeniørdisciplin, men snarere som et stykke poesi, der tydeligt afspejler sin skaber og kreatør.

robotter

En ombygget båndafspiller, der (vist nok) angriber sine modstandere ved at køre ind i dem.

Også danske fjollerobotter

Medarrangøren Patrick Jarnfeldt understreger, at det er vigtigt ikke at gøre det vanskeligere end at såvel unge som gamle næsten uden videre kan lave deres egne maskiner. At barren er sat lavt, betyder at alle kan være med og derfor kan hente en succesoplevelse første gang, de laver deres egen robot. Han håber også, at konkurrencer som denne kan få flere til at gå ind i computerspilbranchen, som er i stor vækst og mangler folk.

Hebocon-konkurrencerne har også spredt sig til Danmark, hvor Copenhagen Game Collective afholdt den første Hebocon Danmark-dyst i 2016 i forbindelse med Copenhagen Games Festivallen. Siden har Hebocon Denmark også holdt turneringer og workshops på festivaler og forskellige andre events.

For nylig duellerede de søde og charmerende robotter i Danmark i september, hvor Hebocon Danmark blev afholdt i forbindelse med Spilfestival 2017 i Huset KBH, der i samme anledning blev forvandlet til en spil-festival fyldt med kreative projekter.

Forinden havde Hebocon afholdt workshop og konkurrence om titlen ”Most Crappy Robot”. Til sådanne events møder kreativitet og teknologi fiasko og ufuldkommenhed, siger Patricj Jarnfeldt, og det gør folkene bag Hebocon stolte. 

TAGS
Byg en Robot
hebocon
robotter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S