Håbløse robotter i duel

Håbløse robotter i duel

Share

Hebocon er en konkurrence for robotter, der dyster i en form for robotsumobrydning. Men i modsætning til alle andre konkurrencer, handler det om at have den dårligste deltager

Som navnet måske nok kan lede tanken i retning af, er denne konkurrence et japansk koncept. Og faktisk er det japanske ord Heboi, som konkurrencenavnet er afledt af, japansk for ’teknisk dårligt’ eller ’lav kvalitet’.

Robotterne er derfor ikke i sig selv meget værd, og de fleste kan hverken gå eller køre, men nærmest kun vralte eller vælte og er nærmest uden nogen praktisk mulighed for nyttig anvendelse overhovedet. Tværtimod bestræber konstruktørerne sig på at gøre dem så skøre og fjollede som muligt. Og af samme grund er robotterne også fyldt med charme.

Se også:  Haverobotter – ja, must have

Derfor er Hebocon en konkurrence, der er en oplagt udfordring til ”opfindere” med fantasi og gå-på-mod, men som måske ikke har tekniske forudsætninger nok til at frembringe en duelig robot, der reelt kan bruges til noget som helst. Sådanne deltagere har måske selv lidt heboi i sig og giver op på halvvejen, men som konkurrencereglerne til gengæld smart er skruet sammen, er det ingen hindring for at lave en fremragende robot til Hebocon.

robotter3

En ”grøntsagsrobot”, der muligvis nok kan skræmme dedicerede kødspisere langt væk.

Del denne