Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Headset til gaminglyd i timevis

Tredje version af Steelseries Siberia gamingheadset lægger sig blødt om ørerne, så du time efter time kan koncentrere dig om spillet. Blandt prisklassens allerbedste.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Steelseries har lanceret tredje version af det ikoniske gamingheadset Siberia. Trods en yderst attraktiv pris på 700 kroner (her er vi jo i gang med seriøs gaming!) har producenten held med sit tydelige fokus på både komfort og vellyd. Ikke mindst det første: Det her headset kan komme på arbejde i en hel gamingweekend, uden at du ”brænder” ørerne af.

Siberia v3 er konstrueret, så der nærmest er tale om et gyroophæng – en ret kompleks løsning, men ganske nydeligt udført. På ydersiden af den polstrede hovedbøjle sidder nemlig en anordning, som både holder sættets store ørekopper, så de kan vinkles ind mod øret, og samtidig aflaster under brug. Det betyder så også, at hele headsettet virker lidt stort i det, men det er jo nærmest en fordel, når man skal se skræmmende ud foran skærmen.

Det kablede headset fås i hvid og sort og har i den ene side en mute-knap, så du hurtigt kan slukke for lyden.

Den samlede vægt er lav i forhold til headsettets størrelse, og det specielle ophæng sikrer, at du kan have Siberia v3 på hovedet i timevis, uden at det føles tungt. Læg dertil en indbygget mikrofon, der kan hives frem, når det er nødvendigt. Den sidder som et lille teleskop og kan trækkes næsten helt hen til munden, så du ikke behøver råbe, for at ”fjenden” eller medspillerne kan høre, hvad du mener. Dette headset har nøjagtig de funktioner, som en gamer kan drømme om.

Luftige puder

Lige så vigtig for komforten er puderne, der omslutter ørerne. De må hverken trykke eller føles varme, hvilket heller ikke er tilfældet med Siberia v3. For selv om hovedpuderne hverken er lavet af ægte skind eller af et raffineret, eksotisk materiale, som du finder i highend-hovedtelefoner, så betyder headsettes lave vægt i kombination med den åbne konstruktion, at det opleves let og luftigt. Puderne vil helt sikkert føles lidt varme, hvis du sidder og spiller en varm sommerdag, men det vil du opleve med langt de fleste hovetelefoner.

Ørekopperne strammer ikke om hovedet eller ørerne – også det medvirker til at gøre headsettet udholdeligt i mange timer. Størrelsen på hovedpuderne passer nok til de fleste ører, men nogle testdeltagere fandt dem lidt for små, så det bør afprøves, inden du køber.
Headsettet er selvfølgelig kablet. Det er stadig et krav ved seriøs gaming, selv om trådløse gamingheadset begynder at møve sig ind på markedet.

Luftig lyd

Lyden er også ”luftig”, og den spiller næsten lige så meget ud til dine omgivelser som ind mod dine ører (brug ikke headsettet til musik i et tog!). Den meget åbne konstruktion er til gengæld også med til at give lydbilledet en lethed, som betyder, at stemmer er meget artikulerede, og at bassen bliver mere nuanceret, end vi er vant til i et headset fra 700 kroners-klassen.

Det kan være en ulempe, at hovedtelefonerne er åbne og spiller ud i lokalet, men omvendt er det meget vanskeligt at opnå så god en basgengivelse, som du får her, hvis der var tale om en lukket konstruktion. I hvert fald når prisen skal være i dette lave leje.

Minuspunkterne er få. Det nye headset fra Steelseries har måske ikke det breddeperspektiv eller den formidable dybdebas, som du finder i langt dyrere hovedtelefoner. Ej heller det ”smæld” og den dynamik, du oplever fra de bedste hi-fi-hovedtelefoner. Men den respektable lydkvalitet kombineret med den fine komfort gør Siberia v3 til et af de allerbedste headset i prisklassen.