Home » Robot » Haverobotter – ja, must have
Haverobotter – ja, must have

Haverobotter – ja, must have

Share

Du er ikke alene i din have. Til gengæld er du heller ikke længere alene om havearbejdet

I dag kan du få al den havehjælp, du behøver af robotter, der myldrer rundt og klipper dit græs, fejer dine blade, fjerner din sne, luger dit ukrudt, passer dine blomster, renser din grill, skrubber din pool, pudser dine ruder og holder dine tagrender.

Så du kan bare læne dig tilbage og slappe af, hvis du ellers overhovedet selv efterhånden længere kan være i din have for al denne nye smarte serviceteknologi. Her er de mest smarte af dem, men pas på. De er invasive, og er du en smule teknikfreak, kan de let være at finde bag din havelåge hurtigere, end du nok vil regne med.

Multibot til dit slot

Og her er så haverobotten, der kan alt – næsten. Kobi hedder den og er endnu under forproduktion af det New York-baserede startup firma the Kobi Company. Den kan slå græs, feje blade sammen og rydde sne. Du dirigerer simpelt hen robotten rundt med en app og fortæller den én gang for alle, hvor den skal slå græsset, hvor de visne blade skal hen, og hvor du ønsker ryddet for det hvide stads, der gerne falder ned i vintermånederne.

Se også:  GARDENA smart Water Control: Automatisk vanding i hele haven

Kobi er forsynet med både GPS og talrige sensorer og ved via sin trådløse Wi-Fi-forbindelse til nettet, hvornår der vil komme sne. Og med et kamera og ultralydssensorer kan den straks spotte og undgå uvedkommende genstande oven på snedækket. Jamen, hvad vil du mere? Ja, det skulle da lige være at kunne købe den med det samme, men ventelisten er lang.

Alt efter hvad du skal have foretaget, skal du desuden lige først sætte robottens tre moduler sammen på den rigtige måde, og så er der naturligvis prisen, der begynder ved 25.000 kr. Men intet er jo gratis – slet ikke havehjælp. Se mere på https://thekobi.com/

Smid en robot på grillen

Det er så hyggeligt at samles om grillen, undtagen når grillristen skal gøres ren. Men også det har du robotter til nu om dage. Grillbot GBU 102 er i bund og grund en robotstøvsuger i hårdfør udgave, som du blot smider oven på risten, hvorefter du smider grill-låget på (robotten er forsynet med en alarm, der råber op, hvis den får det for varmt under låget).

Se også:  Softwarerobotternes indtogsmarch

Når grill-botten alt efter dens timer-indstilling er færdig efter 10-30 min. og har svirpet grill-risten ren for skidt og snavs med sine kraftige messingbørster, er grillen klar til næste optænding. Imens kan du eventuelt smide robotbørsterne en tur i opvaskemaskinen. Fås flere steder til en pris fra cirka 600 kr.

Grillbot er produceret i flere farver og skrubber din rist ren med tre kraftige motorbørster.

Solcelletrissende robotlugejern

Slipper du robotten Tertill løs i din have, slipper du samtidig for at luge ukrudt for fremtiden. Det er firmaet Franklin Robotics, der har udviklet denne ukrudstrobot, der bare klarer det, du sikkert finder mest møjsommeligt og endog uden brug af giftige og miljøskadelige stoffer. Med energi fra Solen trisser Tertill rundt i dine blomsterbede eller din køkkenhave i al slags vejr og nipper små uønskede spirer væk fra jorden.

Robotten har 4-hjulstræk og kan derfor færdes sikkert på både skrånende, blød og sandet bund, hvor den med følsomme sensorer vurderer væksternes højde og størrelse og styrer med sikkert snit uden om gulerødder og pelargonier.

TAGS
friluft
Haverobotter
robotter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S