Home » Hovedtelefoner og højttalere » Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Kvalitet i alle detaljer
Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Kvalitet i alle detaljer

Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Kvalitet i alle detaljer

Share

Her er testens klart bedste højttaler, overlegen på de fleste punkter, og med en kraftfuld gengivelse

Der er mange gode grunde til, at vi kårer denne Harman Kardon
Citation 500 til testens klare vinder. Den er særdeles godt bygget.

Designet er flot; det her er en højttaler, som pynter i stuen. Og så det vigtigste: Den spiller ganske enkelt forrygende. Den er godt nok testens næstdyreste deltager, alligevel er lyden nærmest over, hvad du kan forvente for knap 5000 kr.

Harman Kardon er, som mange læsere sikkert udmærket ved, en erfaren specialist på lydfronten. Men her er Citation 500 oppe imod mange andre producenter, der udmærket ved, hvordan man leverer god lyd. Konkurrenter som Denon og B&W leverer begge flotte resultater til cirka lidt over den halve pris.

Men ønsker du virkelig stor lyd, så kan Harman Kardon give den ekstra kvalitet og det yderligere lydtryk, der får dig til at overveje, om du ikke skal ofre de mange penge på en streaminghøjttaler. Du vil næppe fortryde det.

Industrielt design

Allerede under udpakningen opdager vi, hvorfra kvaliteten kommer. 7,6 kg vejer Citation 500. Det er ikke en højttaler, du uden videre flytter rundt på, men vægten er et signal om høj komponent- og byggekvalitet.

Se også:  Denon Home 250 [TEST]: Stor lyd og diskret design

Det næsten industrielle design og formen sikrer, at højttaleren har et meget stift kabinet, hvilket er en forudsætning for virkelig god højttalerlyd. Desuden er den pakket smukt ind i ægte uld – ulden kommer fra det anerkendte firma Kvadrat. Denne højttaler er også en nydelse at kigge på.

Indvendigt huser Harman to 13,1 centimeter store basenheder og to forholdsvis store diskanter på hver 2,5”. Effekten leveres af en forstærker på 200 watt RMS, hvilket er en angivelse, der ikke helt kan sammenlignes med watt-tallene fra store hi-fi-forstærkere. Men det er alt andet lige ret heftigt.
Citation 500 er den største i Harman Kardons streamingserie, og den kan udbygges med surround og multirum.

Desuden kan den styres med Google Home og underbygger et hav af formater – også lydentusiasternes tabsfrie streaming er underbygget. Den håndterer Bluetooth, og det hele styres af en fremragende app. Men du kan også fra touchpanelet oven på kabinettet styre de mest brugte funktioner.

Se også:  Elipson W35 [TEST]: Kuglerund franskmand spreder vellyd

Det tager lidt tid at få Citation 500 til at fungere med Google Home (eller Chrome-cast). Men herefter kører det forrygende. Også den trådløse Bluetooth-forbindelse dannes let.

Vellyd langt ud i stuen

Vi havde ikke helt ventet, at den-ne højttaler kunne skabe et så stort lydbillede, som det viste sig – selvom vi havde skruet forventningerne op.
Klangen er neutral, men fyldig, så stemmer kommer ud med en detaljering og klarhed, som er meget naturlig.

Sæt elektronisk musik på, og du kommer til at opleve, i hvor høj grad Citation 500 kan pumpe bas ud. Der er ikke tale om en decideret festhøjttaler, men den kan altså godt flytte noget luft. Citation 500 spiller stuen godt op, og du behøver ikke stå lige foran den for at høre kvaliteterne.

Placerer du Citation 500 tæt på en væg, får du mere fylde og saft, og samtidig bevares detaljerne i diskanten. Også når du skruer ned kan du opleve den detaljerede gengivelse. Ganske enkelt fremragende. Alt målt og vejet er dette testens klart bedste højttaler.


TAGS
Flot design
Harman
Hi-Fi
streaminghøjttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S