Home » Harddisk » Harddiske skal være endnu hårdere
Harddiske skal være endnu hårdere

Harddiske skal være endnu hårdere

Share

Og de skal heller ikke dreje rundt mere. Det er i hvert
fald ideen i et nyt design fra den engelske udvikler Dataslide, som håber at
lave meget bedre harddiske

Harddiskene består af flere lag af plader. Et af lagene er næsten det samme, som vi kender det fra vores nuværende harddiske. Dette lag ligger i en suppe af smørelse, og på begge sider ligger så de interessante lag.

Disse lag er lagt på med samme proces som moderne chips. Men de består af millioner af små læsehoveder, som bliver trykket ned imod den magnetiske plade.

Der er ikke et læsehoved for hver eneste bit på pladen. I stedet er det konstrueret sådan, at læsehovederne sidder med større afstand, men til gengæld kan pladen med dem bevæges af en lille piezo-elektrisk motor. På den måde kan pladen forskubbes nogle mikrometer i alle retninger, så hvert læsehoved dækker sit eget lille areal af magnetiske pletter.

Der er flere fordele ved denne måde at gøre det på. For det første er det ekstremt robust. Den piezo-elektriske motor er ikke en motor i traditionel forstand – den eneste bevægelige del er pladen, der flytter sig.

For det andet vil en million læsehoveder helt klart læse betydeligt mere end det ene læsehoved, der findes pr. plade i en normal harddisk. Det skulle give mulighed for afsindigt høj læsehastighed – og en disk af denne type vil være ret ligeglad med at læse mange forskellige steder på disken på en gang.

Det giver dog et lille problem, at alle hovederne bevæges på en gang – det ville ikke være muligt at opsøge et bestemt sted med et enkelt læsehoved. I stedet vil hovederne græsse rundt på hele deres lille område, så data først kan hentes, når den bit, man har brug for, ligger lige under hovedet. Det svarer til en normal harddisk, der nogle gange skal vente, til disken er drejet hen til en bit.

Endelig har denne type diske to andre fordele: Den er helt lydløs, og så bruger den meget lidt strøm. Dataslide forventer, at en disk vil bruge halv så meget strøm som en normal harddisk og betydeligt mindre end de Solid State diske, som dette system helt sikkert skal konkurrere mod.


TAGS
Dataslide
Piezo-elektrisk motor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S