Home » Gratis software » Hardcore video/audio konvertering
Hardcore video/audio konvertering

Hardcore video/audio konvertering

Share

Super kan konvertere (encode) til og fra utallige audio- og videoformater. Afspille dem kan den endda også

Når et program lægger ud med at være navngivet ”Super”, skaber det visse forventninger. Der er dog også en god plausibel årsag til, at Super v2009 build 36 hedder, som den gør.

Navnet Super refererer til betydningen ”Simplified Universal Player Encoder & Renderer”, og programmet er i bund og grund et grafisk brugerinterface (GUI), der anvender encoder plugins til at encode og afspille forskellige typer multimediefiler med mange forskellige codecs.

Encodere der er som standard er installeret i Super, er blandt andet FFmpeg, MEncoder og ffmpeg2theora. Den sidste der står som en fast valgmulighed er Realproducer, der skal downloades først. Men der er andre muligheder, som hvis man eksempelvis vil encode i Mpeg4 (Mp4) formatet.

Det er for omfattende at nævne alle de ”containerformater” og codecs som Super kan håndtere – der er nemlig rigtig mange. Det er sågar muligt at encode til eksotiske formater som Nintendo DS formatet, (DPG) container.

Når du vælge hvilken containerformat du vil generere output til, kan du derefter vælge blandt de video og auido codecs, som kan anvendes i forbindelse med dette format. Når der vælges hvilket outputformat man ønsker at arbejde med, vælger programmet automatisk den encoder eller de encodere, som passer til jobbet.

Se også:  4 gode gratis programmer

Det er muligt at encode i originalformatet, men det er også muligt at vælge andre videostørrelser, skærmratioer m.m.. Man kan også vælge hvor mange frames per sekund, der skal encodes med, samt hvor høj bitrate man ønsker at arbejde med. Ud over dette er der flere avancerede muligheder man justerer efter behov og ønske.

Programmets funktionalitet kan i øvrigt udvides endnu mere ved at tilføje andre elementer, det beskrives kort på producentens webside.

Super fungerer ved, at man trækker den eller de mediefiler ind i programmet man ønsker, hvorefter Super vil forsøge at encode eller afspille filen. Det vil sige man får selvfølgelig valgmuligheden for om man ønsker at afspille eller encode mediefilen til et bestemt format.

Udover at kunne encode og afspille mediefiler, skulle programmet også kunne flette filer af identiske formater. Det skulle være muligt at flettet audio- og videostreams samt at ekstrahere streams, hvilket eksempelvis vil sige at udtrække lyden fra en videosekvens. Det fik vi dog ikke afprøvet, så det må du selv lege med, hvis du downloader programmet.

Se også:  Guide: Overfør data til en ny pc med gratis software

Man kan også trække en eller flere jpg, png, tif, dib, fax eller rle billedfil ind i programmet og få den eller dem vist. I den forbindelse sker der ingen konvertering, det er blot til gennemsyn. Programmet kan også arbejde med animerede gif filer, men det er ikke programmets primære arbejdsfelt og er derfor ikke så avanceret at arbejde med.

Super kan afvikles under Windows 98SE og opefter, til og med i hvert fald Windows Vista og sandsynligvis, men ikke garanteret Windows 7.

Det eneste umiddelbare lille minus er måden hvorpå producentens webside er organiseret. Her skal man klikke på download 3 gange. Hver gang ledes man til en ny side, hvor man kan downloade. Først på side 4 findes der forneden et link til download af setupfilen, og først her starter downloadet.

Skulle man finde det lidt for bøvlet, for at sige det lige ud kan man alternativt søge efter Super v2009 i en søgemaskine, og der vil dukke mange websider frem der hoster softwaren og hvor den ukompliceret kan downloades.


Super
  • Features
  • Brugervenlighed
4.5

Alt om DATA siger

Super tilbyder et væld af muligheder for at konvertere og afspille forskellige video- og audioformater. Ønsker man et alsidigt program til disse opgaver kan det derfor stærkt anbefales

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Gigabyte GeForce RTX 2070 Super Windforce OC 3X 8G (GV-N207SWF3OC-8GD)
TAGS
AOD Download
konvertering
lydencoding
Videoencoding

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S