Home » Sikkerhed » Hackerne slår hårdt til mod Danmark lige nu
Hackerne slår hårdt til mod Danmark lige nu

Hackerne slår hårdt til mod Danmark lige nu

Share
Økonomichefen er hackernes yndlingsoffer

Ifølge Trend Micros analyser er økonomichefen (CFO) den mest udsatte stilling, når det gælder BEC-angreb. Således er 18,89 pct. af alle de BEC-angreb, Trend Micro har registreret i første halvdel af 2017, rettet imod folk med titlen CFO. Det er fx angreb, hvor hackerne forsøger at snyde CFO’en til at udbetale et beløb ved at udgive sig for at være CFO’ens chef eller en ekstern leverandør i en e-mail.

Andenpladsen på hackernes liste over BEC-yndlingsofre er folk med titlen “director of finance” (7,45 pct.), mens tredjepladsen er “finance manager” (6,37 pct.).

Når det gælder BEC-angreb, hvor hackerne forsøger at franarre en virksomhed penge ved at udgive sig for at være en af virksomhedens chefer, er det ikke overraskende titlen “CEO”, der er den mest populære. Den er blevet misbrugt i hele 41,83 pct. af alle BEC-angreb, hvor en mail fra en chef er blevet forfalsket.

Se også:  Bekæmp ransomware med snapshots
PDF’en er den farligste vedhæftede fil

Hvis man modtager en mistænkelig mail netop nu, skal man især være på vagt, hvis der er en PDF vedhæftet. En inficeret PDF i en e-mail er nemlig klart hackernes foretrukne måde at sprede ondsindede programmer på. Således har Trend Micro registreret 28,7 mio. e-mails med inficerede PDF’er i første halvdel af 2017. På andenpladsen kommer e-mails med inficerede Excel-filer (.xls), som der var 12,1 mio. af. Tredjepladsen går til ondsindede JavaScript-filer (.js), som der blev spredt 8,5 mio. af i første halvdel af 2017.

Ransomware har toppet

Ransomware var i eksplosiv vækst i 2016, men Trend Micros analyser viser, at væksten er fladet ud i første halvdel af 2017. Således har Trend Micro “kun” registreret 28 nye ransomware-familier i januar-juni 2017, det samme som i perioden juli-december 2016.
Ransomware dækker over afpresningsprogrammer, som hackerne bruger til at kapre og låse data på virksomheders og privatpersoners computere, så de bliver utilgængelige.

Se også:  Ransomware-prisen stiger eksplosivt – danske firmaer betaler hackerne

“Det er bemærkelsesværdigt, at væksten i ransomware er stoppet. Man skal dog passe på med at tolke det, som om man ikke behøver at beskytte sig. Vi har stadig registreret 83 mio. ransomware-angreb på verdensplan i 2017 indtil nu. Samtidigt er det vigtigt at huske, at vi i maj 2017 havde det hidtil største ransomware-angreb, hvor WannaCry-ransomwaren inficerede 300.000 computere i 150 lande og førte til tab for ca. 25 mia. kr.,” forklarer Jesper Mikkelsen.

TAGS
hacker
ransomware
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S