Home » Hardware » Hands on: Her er vores første indtryk af Xbox Series X
Hands on: Her er vores første indtryk af Xbox Series X

Hands on: Her er vores første indtryk af Xbox Series X

Share

De første timer med Microsofts nye spillekonsol efterlader et bundsolidt indtryk, om end visse særheder kommer frem i lyset ved nærmere bekendtskab

Nu kommer de endelig, de nye konsoller. Der er gået syv år siden sidste generation af Xbox og PlayStation, så der er  virkelig lagt i støbeskeen til markante forbedringer.

Vi har haft fornøjelsen af Xbox Series X de seneste par dage. Ikke længe nok til at fælde en endelig dom (nogle af de vigtigste nye titler mangler også fortsat at blive frigivet), men tilstrækkelig til at få solidt førstehåndstryk.

Xbox Series X er den største, kraftigste og mest veludrustede af de to nye maskiner. Her får du alt hvad den kan trække af grafikkræfter og lagerplads, og så er der også et fysisk drev.

Diskret maskine

Den er større end den mere skrabede Xbox Series S, men designet er diskret. Modsat Sony er Microsoft gået en mere konservativ vej med en stilren og minimalistisk sort kvadratisk kasse, med en lettere kurvet top, hvor lufthuller lader den velkendte grønne Xbox-farve anes nedenunder.

Se også:  Her er verdens første skærm skabt til Xbox

Lige lovlig sikkert måske, men det er faktisk en rigtig nydelig maskine, som man snildt kan have stående i sin dagligstue, uden at det skriger af gaming. Der er ingen hidsige farver, kun et lille Xbox-logo, der lyser hvidt, når maskinen er tændt. Den larmer heller ikke nævneværdigt, når den er tændt, men holder du hånden over den, vil du tydeligt kunne mærke den luftstrøm køleren sender ud.

Velkendt controller

Controlleren matcher fint konsollen med sin matte sorte farve. Her er ikke sket så voldsomt meget siden forgængeren. I de grundlæggende træk er den næsten identisk med den der hørte til Xbox One.

Den er dog opdateret med USB C-stik bagpå, og så er der kommet minijack-udgang mellem de to håndtag. Det er faktisk en rigtig fin tilføjelse, for det gør, at du ikke skal trække kablede hovedtelefoner hele vejen hen til konsollen, hvis den er placeret langt fra dig. Du kan blot stikke dem ned i controlleren, som du har lige foran dig. Der er også Bluetooth, så du kan koble controlleren på en smartphone eller tablet.

Se også:  Dine gamle spil og konsoller kan være guld værd

Som forgængeren er der indbygget en vibrationsmotor, som leverer rystelser synkront med spillets handling.

Udvalget af kontrolfunktioner er stort set uændret, dog er der kommet en dele-knap, så man øjeblikkeligt kan dele sine bedrifter i spillet.

Samtidig er der optimeret lidt på ergonomien. I bunden af håndtagene og på de fire frontvendte triggers er nubrede overflader, som gør skridsikkerheden bedre.

Overordnet set er det dog lidt skuffende, at der er ikke sket mere med controlleren. Og så kører den altså stadig med fysiske AA-batterier, hvilket virker en smule oldnordisk i dag.

TAGS
spilkonsoller
Xbox

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S