Home » Erhverv » Hands on: Flyv mere præcist med interaktiv solbrille
Hands on: Flyv mere præcist med interaktiv solbrille

Hands on: Flyv mere præcist med interaktiv solbrille

Share

Især for professionelle dronepiloter kan solen være en generende faktor under arbejdet. Men heldigvis kan Augmented Reality løse problemet. Alt om DATA har testet Moverio BT-300 fra Epson, der er dyrt, men godt

Når først man har prøvet at flyve med drone, skal man være mere end almindelig hård om hjertet for ikke at falde pladask for denne teknologi, der både kan benyttes til sjov og leg, men så sandelig også til mange seriøse formål.

Især i forhold til dem, der skal benytte en drone professionelt, gør et enkelt stort irritationsmoment sig dog gældende – selv med solskygge kan det i kraftigt sollys være endog særdeles svært at følge flyvningen på mobilens skærm. Problemet er knapt så stort, hvis man benytter tablet, da skærmen her er større, men til gengæld kan den være klodset og ikke mindst tung at have siddende oven på sin fjernbetjening.

Man kan selvfølgelig købe sig en mini-tablet, men en endnu smartere løsning, der kan eliminere problemet med genskær fra sollyset, er i stedet at investere i en AR-brille. AR står for Augmented Reality og betyder, at du dels ser, hvad dronen ser, direkte på brillen, samt dels kan kigge gennem brillen og se, hvor dronen fysisk befinder sig.

Se også:  AOD PRO AWARD 2021: Her er de bedste testede professionelle it-produkter

Især til racerdroner benytter man ofte lukkede skærmbriller, hvor man udelukkende oplever flyvningen gennem dronens kamera, og det er da også fint nok til f.eks. konkurrencer i en sportshal. Men til flyvning i det offentlige rum, er det et krav, at du – med mindre du har specialcertifikat – hele tiden kan se dronen fysisk.

Kampen for at finde skygge

Det kan du i sagens natur ikke med en lukket skærmbrille, og derfor er de transparente AR-briller en fortrinlig løsning. De er naturligvis ikke kun opfundet til flyvning med droner, men benyttes eksempelvis også af montører, der under arbejdet både kan se, hvad de laver med hænderne og kan bladre rundt i digitale monterings- eller installationsvejledninger. En AR-brille fungerer imidlertid rigtig godt til droneflyvning, og efter testen af Moverio BT-300, kunne jeg sagtens forestille mig, at en AR-brille bliver et fast tilbehør til min DJI Phantom 4 Pro og fotografiske opgaver.

Se også:  Danske topledere spiller roulette med deres virksomheder

Jeg har mange gange vendt fjernbetjeningen og smartphonens skærm eller ledt desperat efter en lille smule skygge for at kunne se, hvad det egentlig er, jeg filmer. For selv om jeg naturligvis kan se dronen i det fjerne, skal jeg jo også præcist kunne vurdere mine optagelser, både når det gælder kameraføring og komposition.

Det kan faktisk være ganske svært i kraftigt sollys – ikke kun på grund af reflekser på skærmen, men også fordi man det ene øjeblik misser med øjnene mod solen for at se dronens placering, og det næste mere eller mindre blændet kigger ned på skærmen.

TAGS
Drone
dronepilot
erhverv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S