Home » Mobiltelefon » Handelsforbuddet mod Huawei udskudt igen
Handelsforbuddet mod Huawei udskudt igen

Handelsforbuddet mod Huawei udskudt igen

Share

Huawei får lidt ekstra tid at løbe på, før det amerikanske handelsforbud for alvor sætter ind. Det betyder, at der fortsat er begrænset adgang til Google

Handelsforbuddet blev sat i værk i starten af maj, så blev det udskudt tre måneder, og i august blev det så igen udskudt tre måneder. I går udløb den seneste frist, men på dagen kom det amerikanske handelsministerium med en erklæring om, at man forlænger udskydelsen yderligere 90 dage.

Amerikanske virksomheder får således endnu tre måneder til at handle med Huawei.

Har svært ved at undvære Huawei

Det er absolut ikke af hensyn til Huawei man forlænger handelsforbuddet. Den amerikanske regering har tilsyneladende indset, at visse amerikanske virksomheder er så afhængige af Huaweis ydelser på netværksområdet, at det vil stille dem særdeles uheldigt, hvis han man kapper forbindelsen helt.

Se også:  Sådan ser Huaweis årsregnskab ud efter et hårdt 2020

“The Temporary General License [som udsættelsen officielt kaldes, red.], vil tillade netværksudbydere at forsætte serviceringen af deres kunder i de fjerneste områder af USA, som ellers ville blive ladt ude i mørket” udtaler handelsminister Wilbur Ross. “Minsteriet vil fortsat overvåge eksporten af sensitiv teknologi grundigt for at sikre at vores innovationer ikke udnyttes af dem som kan true vores sikkerhed.”

The Temporary General License er således ikke en fribillet til at handle med Huawei. Som vi har set, har det eksempelvis ikke være muligt for Google at levere Android og Google-tjenester til Huaweis nyeste mobiler, lanceret efter producenten blev sat på Entity-listen i starten af maj. Google har dog kunnet yde fuld support og levere opdateringer til smartphones, udsendt før Huawei kom på listen. Dette forhold vil fortsætte uændret.

Se også:  Huawei 5G CPE Pro 2 [TEST]: Tårnhøjt Wi-Fi-design
Håb forude

Trods udsættelsen er Huawei dermed langt fra ude af krisen.

Et håb kan være at handelsforbuddet enten helt ophører, hvilket Trump har omtalt som en mulighed, hvis en tilfredsstillende handelsaftale med Kina kommer i stand, eller at handelsministeriet kommer igang med at uddele de særlige handelstilladelser de har bebudet, og at en af disse tilfalder Google.


TAGS
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S