Home » Mobiltelefon » Det amerikanske handelsforbud mod Huawei er udskudt – igen, igen, igen
Det amerikanske handelsforbud mod Huawei er udskudt – igen, igen, igen

Det amerikanske handelsforbud mod Huawei er udskudt – igen, igen, igen

Share

For fjerde gang er handelsforbuddet mod Huawei udskudt. Flere amerikanske virksomheder kan derfor fortsætte deres handel med den kinesiske mobilproducent

De seneste ni måneder har Huawei været holdt i en pinagtig situation, hvor det har været umuligt at opretholde deres smartphone-forretning som hidtil.

Med et handelsforbud fik Trump og de amerikanske regering sat en stopper for Huaweis samarbejde med Google, og det har i praksis betydet at deres nyere mobiler er uinteressante på det vestlige marked.

Trump-administrationen har imidlertid holdt en dør på klem. En midlertidig udskydelse af forbuddet har gjort det muligt for visse amerikanske virksomheder at fortsætte deres samarbejde med Huawei. Her iblandt også Google, men kun sådan at eksisterende produkter kunne holdes opdateret. Nye produkter har ikke haft adgang til den fulde version af Android eller til Googles apps og tjenester.

Se også:  Så vild bliver Huawei P40 Pro - enormt batteri og lynhurtig skærm

Sådan bliver det ved med at være. Udskydelsen forlænges 45 dage og dermed bliver situationen ved med at være som den er.

En svækket topmobil

Dermed kan vi vinke farvel til håbet om at Huaweis kommende topmobil, P40 Pro, som lanceres næste mobil, kommer med komplet Android og Google apps. Og det betyder så samtidig, at det er ret usikkert om den overhovedet kommer på det danske marked. Det gjorde Mate 30 Pro eksempelvis ikke. De mobiler Huawei har lanceret i Danmark efter handelsforbuddet trådte i kraft har været ældre mobiler, som kom inden forbuddet og som derfor har haft tilladelse til at køre hele Google-pakken. Det gælder eksempelvis Nova 5T.

Se også:  Huawei-grundlægger: “Fik jeg muligheden, ville jeg give Trump et knus”

Der kan dog være lys for forude. Microsoft fik for nylig lov at genoptage deres samarbejde med Huawei, og det betyder at Huawei nu kan forsætte deres laptop-produktion som hidtil. Googles ansøgning om en tilladelse til samarbejde er endnu ikke behandlet af den amerikanske regering.


TAGS
handelskrig
Huawei

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S