Home » Streaming » Halvdelen af danske unge streamer ulovligt
Halvdelen af danske unge streamer ulovligt

Halvdelen af danske unge streamer ulovligt

Share

Når danskere ser film og tv-serier, gør de det ofte på ulovlige netsider. Og det er især de unge, som i stor stil streamer ulovligt. Kampagnen “Os der elsker film” fortæller om konsekvenserne ved ulovlig streaming. Det sker blandt andet gennem en kampagnefilm med Lars Brygmann og Bebiane Kreutzmanm

Hver anden dansker mellem 15 og 25 år streamer eller downloader film mindst én gang om måneden fra ulovlige filmtjenester eller fra tjenester, som de er i tvivl om er lovlige. Det viser en helt ny undersøgelse lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

En nordisk undersøgelse anslår desuden, at der alene i Danmark ulovligt bliver streamet eller downloadet mere end 50 mio. film og afsnit af tv-serier om året.

Se også:  Find de bedste priser på streaming - ny tjeneste hjælper dig
Ulovlig streaming har konsekvenser

Ulovlig streaming og download af film og tv-serier er en af dansk films hovedudfordringer og har betydning for kvaliteten og diversiteten af film på det danske marked. Men langt fra alle tænker over, at de bryder loven, når de streamer ulovligt. Samtidig er det også på andre måder farligt for brugerne. Risikoen for at få virus er f.eks. 28 gange større på de ulovlige sider end på det legale internet.

Derfor står filmbranchen nu sammen med TDC, Blockbuster, Dansk Industri og RettighedsAlliancen om at lancere kampagnen “Os der elsker film”.

Gennem massive onlinekampagner, en kampagnefilm i landets biografer med Lars Brygmann og Bebiane Kreutzmann i hovedrollerne, undervisningsmateriale til 7.-9. klasse og en række andre tiltag vil “Os der elsker film” de kommende måneder fokusere på at give ikke mindst de unge bedre vaner for fremtiden.

Se også:  Sonos åbner egen radiostation med unikt indhold og kendisværter

Se kampagnefilmen her:

For den ulovlige adfærd er udbredt, viser den nye undersøgelse, som “Os der elsker film” har lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov blandt de 15-50-årige danskere. 40 procent af de 15-50 årige er på ulovlige filmsider eller sider, de er i tvivl om er lovlige, mindst en gang om måneden. For de unge i aldersgruppen 15-25 er tallet helt oppe på 50 procent. Det er først og fremmest ulovlig streaming, som de unge kaster sig over, mens download og fildeling foregår blandt en mere begrænset gruppe.

TAGS
on demand
pirateri
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S