Home » Andet » Halskæde redder hjertet
Halskæde redder hjertet

Halskæde redder hjertet

Share

Overvågning af hjertet skal være let og foregå i lang tid, hvis det skal redde folk med risiko for blodpropper eller andre hjertefejl. Det kan en ny halskæde fra belgiske Imec

Problemet med overvågning af hjertet er, at enten er det upålideligt, som et pulsur eller pulssensorer fra sportsverdenen, hvor det kun er pulsen, der er interessant, eller også er det besværligt, som de rigtige medicinske sensorer, der typisk skal klæbes fast på kroppen.

Derfor er Imecs nye hjerteovervåger bedre. Den har ikke løst problemerne helt, men har formået at lave medicinsk kvalitet i overvågningen med kun to sensorer, der trykkes fast på brystet.

Det kan lade sig gøre, fordi Imec har specialbygget en chip, der analyserer de elektriske impulser, som bliver målt. Impulserne renses især for elektronisk støj, der kan komme alle vegne fra.

Halskæden har strøm til en uges kørsel og kan selvfølgelig opbevare alle sine målinger, men den kan også sende dem automatisk, hvis den rigtige sensor er inden for 10 meters afstand.

Den er mest beregnet til folk med hjerteproblemer, som nu kan få en advarsel, hvis deres hjerte opfører sig forkert, og derfor kan komme hurtigere til den rigtige behandling.

Men den har helt klart også potentiale for folk, der gerne vil træne deres sport optimalt. Der er endnu ikke en kommerciel udgave.


TAGS
hjertefejl
Imec

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S