Home » AOD Pro » Hackernes nye våben: Rammer flere platforme med samme kode
Hackernes nye våben: Rammer flere platforme med samme kode

Hackernes nye våben: Rammer flere platforme med samme kode

Share

Det er hackernes nye våben, at de skriver malware og ransomware i en kode, der nemt kan konverteres til andre styresystemer. Med programmeringssproget Rust er det nemt at angribe både Windows- og Linux-systemer

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky er kommet på sporet af en ny ransomware-gruppe, Luna, der anvender ransomware skrevet i programmeringssproget Rust.

Dette programmeringssprog giver de cyberkriminelle mulighed for nemt at overføre malware fra et operativsystem til et andet. Og netop cross-platform er ifølge Kaspersky en stærk trend inden for hacking i øjeblikket. Det er hackernes nye våben.

Med malware skrevet i Rust er det muligt for Luna-gruppen at sigte mod Windows, Linux og ESXi-systemer (VMware-kode) på én gang. Kaspersky vurderer i øvrigt, at Luna er en russisk gruppe.

Se også:  Krigen i Ukraine har ikke ført til flere it-trusler – men risikoen stiger
Tendens det seneste år

Aktiviteterne fra Luna understreger den seneste tendens til ransomware på tværs af platforme, hvor sprog som Golang og Rust er blevet populære hos de ransomware-kriminelle. Tendensen har været stærk det seneste års tid, angiver Kaspersky.

“De tendenser, vi skitserede tidligere i år, ser ud til at vinde frem. Vi ser flere og flere kriminelle bander, der bruger multiplatformssprog til at skrive deres ransomware. Dette gør dem i stand til at implementere malware på en række forskellige operativsystemer. De øgede angreb på virtuelle ESXi-maskiner er alarmerende, og vi forventer, at flere og flere ransomware-grupper implementerer den samme strategi,” siger Jornt van der Wiel, sikkerhedsekspert hos Kaspersky, ifølge en meddelelse.

Se også:  Ransomware-løsesummer slog alle rekorder i 2021

Det er især virksomheder, som udsættes for ransomware, men det kan også ramme private brugere. Potentielt kan den mere effektive måde at programmere malware på betyde, at it-infrastrukturen i flere virksomheder bliver ramt. For med Rust og lignende programmeringssprog er det billigere og hurtigere at konvertere eksisterende kode til nye platforme.


TAGS
hacker
malware
programmeringssprog
ransomware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S