Home » Sikkerhed » Hackerne vil forfalske din chef i 2020
Hackerne vil forfalske din chef i 2020

Hackerne vil forfalske din chef i 2020

Share

“Fordi 5G-netværket i langt højere grad er softwarebaseret, vil det også i højere grad kunne hackes. Det er ikke anderledes end en computer eller en mobil. 5G-netværket skal også have opgraderet sin software for at være sikkert. Det betyder, at 5G-netværket jævnligt vil have sårbarheder, som hackere vil kunne udnytte til fx at kapre dele af eller hele netværket. Vi har allerede nu set eksempler på, at 5G-netværk har sårbarheder, som kan udnyttes vha. billig hardware og software,” siger Jesper Mikkelsen.

Huller i Skyen

Flere og flere af de apps, onlineservices og -platforme, vi bruger både privat og på jobbet, er sammensat af en hel række tjenester, der kører i skyen/clouden. Det giver et kompliceret og meget sammensat softwaremiljø, som er sværere at beskytte imod hackere end et traditionelt miljø, som ligger på én virksomheds servere.

Se også:  Vind total beskyttelse til alle dine enheder

“Der er store brugermæssige og økonomiske fordele ved at bruge clouden. Men der er også en sikkerhedsmæssig bagside af medaljen. Mange cloudtjenester er sammensat af en masse mindre services, som kommer fra underleverandører og er fordelt på mange servere i hele verden. Det betyder, at der er meget mere at opdatere, beskytte og konfigurere. Det øger risikoen for sikkerhedshuller, som bl.a. i højere grad kommer til at skyldes menneskelige fejl i det kommende år,” siger Jesper Mikkelsen.

Online banking på sigtekornet

Hackerne vil rette sigtekornet ind på at angribe netbanker og online betalingssystemer i 2020. Netbaserede betalingssystemer vinder frem i Europa, og flere og flere banker melder sig på banen med systemer, som tilbyder mobilbetaling. Samtidig bliver såkaldt “open banking” mere udbredt. Open banking betyder, at bankerne giver eksterne virksomheder muligheder for at bygge apps og andre services, som bruger data fra bankernes systemer.

Se også:  Hvordan blev Garmin ramt af ransomware? - svaret er overraskende
TAGS
deep fake
sikkerhed
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S