Home » Smart hjem » Hackerne sniger sig ind gennem det smarte hjem
Hackerne sniger sig ind gennem det  smarte hjem

Hackerne sniger sig ind gennem det smarte hjem

Share

Selvom de færreste af os har et hjem, hvor alting er koblet sammen i et altomfattende, intelligent netværk, er vi allerede nu i fare for at blive hacket på en helt ny måde. Lyttende højttalere, app-styrede termostater og andre internet-enheder åbner en bagdør til dit privatliv

Det smarte hjem har været længe undervejs, meget længe. Men nu indtager den elektroniske intelligens vores hjem bord for bord, hjørne for hjørne. Lyttende og talende højttalere med digitale assistenter, overvågningskameraer, der selv giver alarm, trådløse printere og app-styrede termostater er blot nogle af eksemplerne. Alt er imidlertid ikke lutter glæde.

For alle disse nye enheder bruger i større eller mindre grad nettet, og nogle af dem kan endda kommunikere med hinanden trods vidt forskellige funktioner. Det har alverdens it-kriminelle for længst opdaget. De ligger hele tiden på lur efter en ny, god ”forretningsmulighed”. Også mere hæderlige folk – digitale købmænd fra for eksempel Google og Amazon – er blevet opmærksomme på de værdier, der kan skabes, når alting går på nettet.

Se også:  Hva’ si’r Siri? Opret en personlig databank

Endnu er det komplet forbundne smarte hjem dog langt fra en realitet. Men hvor omfattende det kan blive, kan man få en fornemmelse for, hvis man ser på de såkaldte bygningsautomatiseringssystemer (BAS), hvor man for et eller flere ejendomskomplekser har en central, netbaseret kontrol af indemiljø og sikkerhed – herunder ventilation, køling, opvarmning, sprinklere, alarmer, strøm osv.

Betal inden 24 timer!

Sikkerhedsfirmaet ESET er begyndt at interessere sig stærkere for netsikkerheden i byggeri, og herfra skrev researcheren Stephen Cobb i februar om en ejendomsadministrator, som overvågede en ejendom for lægeklinikker med et sådant BAS. Her fik de et chokerende telefonopkald:

”Vi har hacket alle kontrolsystemer i jeres bygning på Main Street 400, og vil lukke bygningen ned i tre dage, hvis I ikke betaler 50.000 dollar i Bitcoins inden for 24 timer.”

Se også:  10 forudsigelser for IT-sikkerheden i 2019

Sådan er altså nutiden i ejendomme med mange internetforbundne enheder. Det er selvfølgelig ikke nutiden i private hjem, men helt sikkert fremtiden – og dermed et godt eksempel på, hvad der venter os almindelige danskere om ikke så længe.

TAGS
hacking
sikkerhed
smart home

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S