Home » Sikkerhed » Hackere er stærkere end supercomputere
Hackere er stærkere end supercomputere

Hackere er stærkere end supercomputere

Share

Hvis cyberkriminelle udnyttede deres netværk af hackede computere,
ville de have mere computerkraft end samtlige verdens supercomputere.

En håndfuld cyberkriminelle har kontrol over mere end 100 millioner computere i private hjem og firmaer verden over – uden at ejerne ved det. Computerne er koblet sammen i store netværk, såkaldte botnets.

Det betyder, at e-forbryderne har mere regnekraft til rådighed end alverdens supercomputere tilsammen. Det konkludere it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en ny rapport.

I de fleste tilfælde aner brugeren ikke, at hans/hendes computer indgår i et botnet. Af Trend Micros analyse fremgår det, at mange af de cirka 100 millioner smittede computere er under forbrydernes kontrol i mere end to år, før brugeren får slettet de programmer fra sin maskine, som giver hackerne adgang til den.

Se også:  Ransomware-løsesummer slog alle rekorder i 2021

Analysen viser også, at 75 procent af de angrebne IP-adresser tilhører private personer, mens de resterende 25 procent er firmacomputere.

”Når en computer bliver inficeret, er det ikke usædvanligt, at den bliver en del af et større botnet. Det er botnets, som ligger bag angreb som informationstyveri, bedrageri og phising-angreb,” siger Rik Ferguson, som er sikkerhedsekspert hos Trend Micro.

”Koobface er et perfekt eksempel på et typisk botnet. Trend Micros forskere har konstateret, at Koobface omfatter i omegnen af 51.000 computere, som kontrolleres fra omkring seks centre,” fortæller Ferguson.


TAGS
botnet
hacking

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S