Home » Sikkerhed » Hackere udnytter dating-apps
Hackere udnytter dating-apps

Hackere udnytter dating-apps

Share

I takt med at datingapps stiger i popularitet, finder flere cyberkriminelle også vej til online mødestederne. En analyse fra it-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky Lab har kortlagt en række sårbarheder i en række af de populære datingapps. Konklusionen er klar; der er plads til forbedring

Dansk Statistik har udgivet en rapport, som viser, at 320.000 danskere aktivt bruger forskellige online datingportaler. Og for mange danskere er datingapps som Tinder og Happn blevet en hurtig og overskuelig vej til at få landet den første date. Kaspersky Lab har analyseret de mest populære datingapps for at finde ud af, hvor modstandsdygtige de er over for hackere. Det viser sig, at der er flere funktioner og sårbarheder, som kan få negative konsekvenser for brugerne.

Når hackeren læser med over skulderen

Analysen viser, at den loginmetode, som størstedelen af datingapps bruger, udgør en sikkerhedstrussel.  Man registrerer sig med en adgangstoken via f.eks. Facebook, så datingappen kan indsamle informationer om brugeren og verificere identiteten. Problemet er, at de adgangstokens ofte bliver opbevaret og brugt usikkert. Derfor kan cyberkriminelle eller andre med ondt i sinde let stjæle dem fra datingappen og få uretmæssig adgang til brugerkonti. Her kan de følge med i, hvad der foregår – og endda sende beskeder fra kontoen.

Se også:  Her er 8 uundværlige apps til sommerferie-turen - alle er gratis

Cyberkriminelle kan også få fat i informationer om et offer uden at få adgang til selve kontoen på datingappen. Hackere kan indfange de data, som bliver sendt mellem appen og serveren via såkaldte man-in-the-middle-angreb. Analysen viser, at mange datingapps ikke krypterer data, så den er fuldt ud tilgængelig for hackerne. Eksempelvis krypterer Tinder ikke billeder. En anden, ny undersøgelse fra Kaspersky Lab viser, at mere end hver 10. danske datingappbruger har delt billeder af sig selv uden tøj på. De billeder kan således potentielt være havnet i en ubuden gæsts besiddelse. 

Datingapps gør stalking nemt

Mange mobile datingapps er afhængige af brugernes lokation, så de kan se afstanden til en potentiel date og sikre sig, at de er i nærheden. Men en cyberkriminel kan også få glæde af funktionen og udnytte den til at identificere et offers præcise placering. De kan skrive et stykke kode, som giver dem mulighed for at spore offeret i realtid. Konsekvensen er dels, at indbrudstyve kan finde ud af, hvornår deres offer er hjemmefra. Og dels, at eventuelle stalkere altid kan lokalisere deres ofre.

Se også:  De fleste apps er fulde af fejl

TAGS
apps
Dating
kaspersky
Tinder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S