Home » Sikkerhed » Hackere sælger video fra dit soveværelse til 10 kroner
Hackere sælger video fra dit soveværelse til 10 kroner

Hackere sælger video fra dit soveværelse til 10 kroner

Share

Hackerne har fået nye indtægtskilder. De sælger videostreams fra hackede webcams på abonnementsbasis. Prisen er højest på videoer fra soveværelser, massageklinikker, lagerbygninger og fra områder omkring kasseapparatet i butikker

Også salg af hackede el-, vand- og gasmålere er begyndt at interessere de cyberkriminelle. Det viser en ny rapport fra cybersikkerhedsselskabet Trend Micro, der har været på detektivarbejde i hackernes undergrundsmiljøer.

Der er mere end 26 mia. IoT-enheder på nettet lige nu. Og det tal vil fortsætte med at stige voldsomt i de kommende år. IoT-enheder er kort fortalt alle devices, som er koblet til internettet, som fx webcams, biler, højtalere, hospitalsudstyr, industrielle robotter, transportsystemer, sensorer og kaffemaskiner.

Hackere sværmer om webcams

Især webcams er begyndt at interessere hackere overalt i verden.

I august kunne Trend Micro afsløre, at de i løbet af kun fem måneder havde blokeret 5 mio. forsøg på at hacke overvågningskameraer med internetadgang.

Se også:  Pas falske streaming-sider - antallet er steget eksplosivt

Og tendensen til, at hackerne går efter kameraer, er stigende. Det viser en ny analyse af en lang række undergrundsfora, som Trend Micro netop har udgivet under titlen “The Internet of Things in The Cybercrime Underground”.

“Hackerne efterlyser i stor stil metoder til at hacke webcams i de undergrundsfora, vi har undersøgt. Det skyldes bl.a., at sikkerheden i kameraerne ofte er katastrofal dårlig, så det er en nem opgave at gå til for hackerne,” siger Jesper Mikkelsen, der er cyber defence specialist hos Trend Micro i Danmark.

Video fra dit soveværelse på abonnement

Undergrundsforaerne byder bl.a. på “kamerabutikker”. Her kan man købe adgang til webcams, såkaldt pay-per-camera-service, eller man kan købe optagelser fra specifikke kameraer på specifikke steder. Videoerne bliver ofte solgt på abonnementsbasis. Priserne ligger typisk på 10-35 kr. per enhed. De højeste priser finder man typisk på hackede kameraer fra soveværelser, massageklinikker, lagerbygninger og fra områder omkring kasseapparatet i butikker, hvor hackerne kan se folks kreditkortoplysninger.

Se også:  Bliv advaret hvis dine webkonti hackes

“Når hackerne køber optagelser fra fx private hjem eller virksomheder, kan de nemt bruge optagelserne til at afpresse de folk, der er på optagelserne. Adgang til kameraer i fx virksomheder kan hackerne bruge til eksempelvis industrispionage, hvor de sælger oplysninger, de opsnapper via kameraerne, videre,” forklarer Jesper Mikkelsen.

Elregning på 0 kr.

Trend Micros analyse viser også, at hackerne er begyndt at handle med smart city-enheder, som fx hackere elmålere. På den måde kan hackerne manipulere med de fjernaflæsninger, som forsyningsvirksomheder i stigende grad gør brug af, og fx reducere elregningen til tæt på 0 kr.


TAGS
sikkerhed
webcam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S