Hackere har stjålet brugeroplysninger fra Borger.dk

Hackere har stjålet brugeroplysninger fra Borger.dk

Share

Mailadresser og besvarelser fra en brugertilfredshedsundersøgelse på Borger.dk er blevet stjålet af hackere

Digitaliseringsstyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om det netop opdagede hackerangreb. 

Digitaliseringsstyrelsen igangsatte i slutningen af 2017 en brugertilfredshedsundersøgelse af borger.dk. Besvarelserne blev indsamlet via pop-up-vinduer på borger.dk, og undersøgelsen blev foretaget af Peytz og Co. Til det formål benyttede Peytz og Co. sig af underleverandøren Typeform for assistance til den tekniske afvikling. Begge disse firmaer fungerede således som databehandlere for Digitaliseringsstyrelsen, og det er via Typeform hackerangrebet er sket.

Hackere er trængt ind på virksomhedens servere og har herfra downloadet en kopi af et backup-data indeholdende oplysninger om de deltagende i undersøgelsen.

Mails og besvarelser

De pågældende data omfatter personoplysninger, blandt andet mailadresser og besvarelser fra undersøgelsen for de 3098 personer, som har deltaget i brugerundersøgelsen hos Borger.dk sidste år.

Se også:  Email-angreb er fortsat blandt de største problemer for virksomheder

Typeform lukkede hullet for databruddet samme dag, som det blev opdaget, og data er nu blevet slettet hos både Peytz og Co. og Typeform. Flere kunder hos Typeform er ramt af angrebet.

Digitaliseringsstyrelsen har orienteret alle berørte personer pr. mail, herunder om risikoen for phishing og lignende pr. mail. Datatilsynet er ligeledes blevet underrettet om bruddet.

Digitaliseringsstyrelsen står til rådighed for eventuelle uddybende spørgsmål fra de berørte borgere.

Del denne